İyi Bir Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları

Kahve hazırlamak kolay gibi gözükse de, kafelerdeki gibi bir kahve lezzeti tutturmak kolay değildir. Lezzetli kahve hazırlamanın püf noktaları sizlerle. Kafe kahveleri nasıl hazırlanır?

23.02.2021-17:58 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:58) İyi Bir Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları

Kahve çoğumuzun karşı koyamadığı içeceklerden birdir. En sevdiğimiz sabah ritüeli arasındadır. Ayrıca uykuyu açma özelliğine sahiptir. Bu tarifte sizler için kahve hazırlama rehberini yayınlıyoruz!

SICAK SU KULLANIMI MİKTARI

Mükemmel bir kahve için ideal su sıcaklığı 90 ila 95 derece arasıdır. Bu aralıktaki su, çekirdeklerden en iyi lezzetin çıkmasını sağlar.

Ayrıca French press'e sıcak su uygulaması da kahveye demlenmesi için zaman verir ve aromasını açığa çıkarır. Demlemek için ne kadar uzun süre beklerseniz, lezzet o kadar azalmaktadır.

DOĞRU FİNCAN SEÇİMİ ÖNEMİ

Soğuk bir fincana sıcak kahveyi döktüğünüzü düşünün…Uzun süre sıcak kalamaz değil mi? Bunun yerine kahve fincanınızı önceden sıcak suyla ısıtarak kahve keyfinizi uzatmayı deneyin. Ayrıca, şık bir porselen bardak her ne kadar göze hitap etse de kahvenizi hızla soğutması pek hoşunuza gitmeyecektir. Dolayısıyla sıcaklığı hapsedebilen ince cam bardakları veya seramikleri tercih etmeniz size daha uzun soluklu bir kahve keyfi fırsatı sunmaktadır.

KAHVENİN TAZELİĞİNDEN EMİN OLUN

Önceden öğütülmüş filtre kahveler yerine, taze öğütüp kullanabileceğiniz makineleri tercih edin. Unutmayın ki kahve çekirdeklerini hazırlama aşamasından hemen önce öğütürseniz kahveniz çok daha lezzetli olur. Aksi halde raf ömrü uzadıkça kahve tadını yitirir. Size tavsiyemiz; filtre kahve almadan önce mutlaka paketin üzerindeki üretim tarihine bir göz atın.

ÖLÇÜLERİ DİKKATE ALIN

Lezzetli kahve hazırlamanın elbette en önemli püf noktası yeterli ölçülerin kullanılmasıdır. Bunun için bardağın ölçüsü ve French press'in dengesi oldukça önemli. Standart bir press'e, tepeleme 8 çay kaşığı kahve ekleyebilirsiniz. Sonuç cesur ve iddialı, yumuşak içimli bir fincan filtre kahve!

SÜT VE ŞEKER KULLANIMINA DİKKAT

Eğer kahvede şeker ve süt tercih edenlerdenseniz, bu tamamlayıcı malzemelerin de en az kahve kadar önemli olduğunu unutmayın. Çoğu kafede kahve hazırlanırken esmer şeker kullanılır. Bu tatlandırıcı, beyaz şekere göre daha sağlıklı ve lezzetlidir.

Süt içinse, tam yağlı veya yarım yağlı olanları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yağsız süt kahveyi fazla sulandırabilir.

KULLANILAN SUYUN KALİTESİ

Haklısınız, musluk suyu kullanmak daha az maliyetli olabilir. Ancak kahvenizi bir de içme suyuyla hazırlamayı deneyin. Tadındaki farkı anında göreceksiniz. Bunun nedeni, musluk sularının mineral içermemesi ve asidik olmamasıdır. Ayrıca sudaki kir, kahvenizi de olumsuz yönde etkileyecektir.

KAHVE MAKİNENİZİ TEMİZLEYİN

Önceden kullanılmış filtre kahve tortularını temizlemediğinizde, birikintiler hem yeni hazırlayacağınız kahvenin lezzetine gölge düşürür hem de makinenizin ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle, mutlaka her kahve keyfinden sonra ya da kullanımdan önce makinenin iyice temizlenmesi gerekmektedir.

SAKLAMA KOŞULLARINA DİKKAT.

Aslında kahveyi saklamak için tek bir doğru alan yoktur. Ama nem almayan bir saklama kabı veya cam kavanozun tercih edilmesi, kahvenin taze kalması açısından önemlidir. Buzdolabını ise aklınızdan bile geçirmeyin!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal