Ev Yapımı Frigo Tarifi

Hem frigo, hem dondurma, hem de pasta gibi olan herkesin seveceği bir tarifle sizlerleyiz. Evde frigo nasıl yapılır?

23.02.2021-17:32 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:32) Ev Yapımı Frigo Tarifi

Yapılışı donma süreci haricinde yarım saat bile sürmeyen, lezzeti ise bir dilimle asla yetinemeyeceğiniz kadar büyük bir tatlı. İşte frigo tarifi...

TARİFİ:

-Ufak boy bir tencerede 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 180 ml (3/4 su bardağı) sütü güzelce karıştırın ve ocakta kaynayana dek bekletip sonra altını kapatın ve içine 115 gr ufak ufak parçalanmış bitter çikolatayı ekleyin. Eriyene dek bir çırpma teli ile karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ve 1/2 tatlı kaşığı kahve likörü ekleyin. (Hızlı soğuması için ben buzdolabına koydum)

-1 adet yumurta ve 50 gr (1/4 su bardağı) toz şekeri ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü (iki parmak kaynayan su içeren bir tencerenin içine kaseyle oturtmak suretiyle, ocağın altı kısık ateşte açık) 3 dakika boyunca mikserle çırparak pastörize edin. Yumurtanın beyazlaşıp kabarması gerekiyor. O kıvama geldiğinde ateşten alıp 3 dakika daha çırpın.

-Yumurtanın içine çikolatalı karışımı ekleyip spatula ile karıştırın.

-Ayrı bir çırpma kabında 180 ml (3/4 su bardağı) soğuk kremayı katılaşana dek çırpın ve diğer karışımla karıştırın.

-İçine streç film serilmiş bir baton kalıba dökün ve buzlukta donana dek en az 3-4 saat bekletin. Donduktan sonra dilerseniz çikolatalı ganaj sos dökerek dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal