Amerikan Kurabiyesi Tarifi

Bu yazımızda en çok aranılan kurabiye tarifi olan, meşhur orijinal tarifli çikolata parçalı Amerikan kurabiyesi tarifini sizler için hazırladık. Hem malzemeleri fazla değil hem de evde yapımı çok pratik bir tarifle karşınızdayız.

18.02.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-11:39) Amerikan Kurabiyesi Tarifi

Özgün adı American Chocolate Chip Cookies olan bu kurabiye artık bizim memleketimizde  de kafe tarzı pek çok yerde satılıyor. ABD’nin bu en ünlü ve meşhur kurabiyesinin tarifini sizlerle paylaşacağız...

AMERİKAN KURABİYESİ TARİFİ ÇİN MALZEMELER

-2 adet yumurta sarısı

-150 gram tereyağ (eritilmemiş ve oda sıcaklığında)

-100 gram pudra şekeri

-2 çorba kaşığı su

-1 tatlı kaşığı vanilya

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-1 tatlı kaşığı tarçın

300 gram un

-50 gram damla çikolata

-100 gram ceviz içi (iri çekilmiş)

Şeker ve yumurta sarıları bir kapta çırpılır. Oda sıcaklığındaki tereyağı, su ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve tarçın eklenerek hafifçe karıştırılır. Elenmiş olan unu ekleyerek hamur yoğurulur. Hamurunuz ele yapışmayan ve şekli bozulmayacak kıvamda olmalıdır. Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde damla çikolata ve ceviz eklenir. Malzemeler hamura iyice karıştırılır. Çikolatalar eklendikten sonra fazla yoğurulursa çikolatalar erimeye başlayacak ve şekil vermek zorlaşacaktır. Hamur ikiye bölünür. 5-6 cm çapında silindir haline getirilir ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkan hamur 3 cm genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırının fanlı ayarında 12 dakika pişirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal