Çatlayan Kurabiye Tarifi

Şöyle ağzınıza layık nefis bir kakaolu kurabiyeye ne dersiniz? Üstelik bu kurabiyenin görüntüsü de çok güzel.

13.02.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-12:53)Çatlayan Kurabiye Tarifi

MALZEMELER 

-180 gram (1,5 su bardağı) un 

-150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker 

-70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı 

-40 gram bitter çikolata 

-1 büyük boy yumurta 

-40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt 

-25 gram (2 yemek kaşığı) kakao 

-İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz 


Üzeri için: 

-Yarım su bardağı pudra şekeri 


NASIL YAPILIR? 

-Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.) 

-Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın. 

-Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın. 

-Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek) 

-1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. 

-180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek. 

-Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı. 

-Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal