Muş'ta Evlat Nöbeti 7'inci Haftasında da Devam Ediyor

Evlat nöbetlerine Diyarbakır'da, Muş'ta devam eden acılı aileler, evlatlarının biran önce HDP'den geri istiyor.

02.06.2021-17:46 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-17:46) Muş'ta Evlat Nöbeti 7'inci Haftasında da Devam Ediyor

Muş'ta acılı aileler HDP tarafından dağa kaçırılan çocukları için gece gündüz demeden evlat nöbetlerine devam ediyor. 

Muş'ta evlat nöbetinde 7'nci haftasında da acıları hala ilk günkü gibi derin...

İki sene boyunca Diyarbakır'daki evlat nöbetine gece gündüz demeden katılan Muşlu aileler, HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde bir araya geldi.

Ellerinde ki pankartlar da  ‘Ha HDP ha PKK’, ‘Halk düşmanı parti’, ‘Evlatlarımızı vereceksiniz’, ‘ ‘Türk Kürt kardeştir, 'HDP kalleştir’ ve ‘Halkı dolandıran parti’ ifadelerine yer verdiler.

Sivil kuruluşları da ailelerin acılarına destek olarak eylemde yerlerini aldılar.

KÜRT VE TÜRK’ÜN ARASINA AYRIM SOKAN GERÇEKTEN KALLEŞTİR

Muş Kardeşlik Platformu adına açıklamalarda bulunan Akil Gençler Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Adnan Demir, Muş Kardeşlik Platformu olarak Muş annelerinin yanında olduklarını ifade etti.

Açıklamalarına şu şekilde devam etti:  ''Onların Allah belasını versin. Bu annelerin çocuklarını bir hiç uğruna, Ermenilere, Siyonistlere yardım etmek için dağa götürdüler. Bu ülkeyi bölemezler, yapamazlar, edemezler. Kürt ve Türk’ün arasına ayrım sokan gerçekten kalleştir. HDP kalleştir. Buna sevinenlerin hepsi haindir, hepsi terör örgütü mensubudur.

BU ÜLKEYE KİMSE ELİNİ UZATAMAZ

Biz gençler olarak annelerimizin ölene kadar, çocuklarını alana kadar onların yanında bulunacağız inşallah. Bu ülkeye kimse elini uzatamaz, kimse de aklından geçirmesin. Annelerimiz de her zaman bizim başımızın tacıdır. Annelerin nöbeti devam ettiği sürece kanımızla, canımızla buradayız, her zaman yanlarındayız.'' dedi.


BU HDP’Yİ ORTADAN KALDIRILMALI

Evlat nöbetinde yer alan Baba Şemsettin Özcan, 2016 senesinde zorla dağa kaçırılan oğlunu HDP’den istediğini ifade ederek,

''Diyarbakır’dayız, Muş’tayız, Siirt’teyiz, Van’dayız, hepimiz ayaktayız. HDP bizden ne istiyor? Çocuklarımızı götürdüler ne yapıyorlar? Bu Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Bunlar Kürt’ün çocuğunu imha ediyor, götürüyor Amerika’ya veriyor, İsrail’e veriyor. Kime veriyor bizim çocuklarımızı? Hiçbir haber, bilgi yok. Çıksınlar ‘sizin çocuklarınız falan yerde yaşıyor ya da ölüdür’ desinler. Bu HDP’yi ortadan kaldırın.'' dedi.

ÇOCUĞUMU HDP’DEN GERİ İSTİYORUM

Nöbette yer alan anne Şahinaz Özcan, ''HDP’nin önündeyim. Çocuğumu HDP’den istiyorum. Dört yıldır çocuğum kayıp ve hiçbir haber alamıyoruz. Burada çocuğum gelene kadar eyleme devam edeceğim.'' diye konuştu.


ACILI AİLELER: HERKES BİZE DESTEK VERSİN

Selahattin Demirtaş’ın annesi ''benim çocuğumu niye bırakmıyorsunuz?’ Ben de o anneye soruyorum sen neden devletteki çocuğunu istiyorsun da PKK’daki çocuğunu istemiyorsun? Senin çocuğun şimdi nerede? PKK’yla birlikte dağın başında. Biz istiyoruz ki herkes bize destek versin. Şehit ailesi de gelsin bize destek versin. HDP’den kim zarar görmüşse gelsin. Bu Kürt davası değil, Kürtlere diyorum uyanın.'' diye konuştu.

BU ÇOCUKLAR DAĞDA NE YAPIYOR

Anne Gülbahar Teker, 2014 senesinde okuldan dağa kaçırılan oğlu için eyleme devam ettiğini belirterek, ''Ben eyleme devam ediyorum ve kimseden korkmuyorum. HDP kapatılsın. Bizim çocuklarımızı getirsin. HDP bizden ne istiyor? Bu çocuklar dağda ne yapıyor? Çocuklar gelmeyene kadar biz buradan gitmiyoruz. Allah devletten razı olsun bize bu kapıyı açtı.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal