Mülteci Akımına Karşı Alınan Önlemler Etkisini Gösteriyor

Afganistan’da yaşanan siyasi karışıklığın ardından olası mülteci akınına karşı alınan önlemler etkisini göstermeye devam ediyor.

28.08.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-18:33) Mülteci Akımına Karşı Alınan Önlemler Etkisini Gösteriyor

Afganistan’ın siyasi çıkmaza girmesiyle birlikte Avrupa yönüne doğru bir mülteci akını yaşanabileceğini gündeme gelmiş ve hükümet konuyla ilgili siyasi irade koyarak yeni bir mülteci göçüne kapıların kapalı olduğunu duyurmuştu.

TÜRKİYE’NİN BUNU KALDIRACAK GÜCÜ YOK

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bir çok devlet ve hükümet yetkilisi olası mülteci akımında devletin olanaklarının yetersiz kalacağını duyurmuştu. Suriye iç savaşı patlak verdiği günden bugüne kadar milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye yeni göçlere karşı kapılarını tamamen kapatmış durumda.


ÖNLEMLER ALINDI

Afganistan’daki gelişmelerin ardından olası göçe karşı önlemler alınmış İran sınırında göçmenlerin sık kullandığı güzergahlara sınır duvarları örülmüştü. Bunun yanında ülke içinde de ciddi önlemler alan güvenlik güçleri binlerce kayıtsız göçmeni ülkelerine göndermek üzere geri gönderme merkezlerine sevk etmeye başlamıştı.

42 GÖÇMEN DAHA YAKALANDI

Emniyet güçlerinin aldığı önlemler neticesinde düzensiz göçmenler yakalanmaya devam ediyor. Emniyet güçleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek belirtilen adrese bir operasyon düzenledi; operasyonda 2 ahırın içinde sevk edilmek üzere bekletilen 42 Afgan göçmeni yakalayan yetkililer işlemlerin ardından göçmenleri Geri Gönderme Merkezi’ne sevk etti.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonun ardından 2 ahır sahibini ve organizasyonu yapan göçmen kaçakçısını da yakalayan polisler Adliye’ye sevk etmek üzere kişileri göz altına aldı. Edinilen bilgiye göre 3 kişinin sorguları henüz devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal