Mısır Ordusu'ndan Uyuşturucu Operasyonu

Mısır Silahlı Kuvvetleri, Libya'dan gelen silah ve büyük miktardaki uyuşturucu kaçakçılığının önlediğini söyledi.

27.10.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-15:30) Mısır Ordusu'ndan Uyuşturucu Operasyonu

Bir ordu sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin komşu ülke Libya'dan gelen silah ve büyük miktardaki uyuşturucu kaçakçılığının önlediğini söyledi. Ordu, "Sınır muhafızları, Batı Askeri Bölgesi'nin güçleriyle birlikte, batı sınırında iki adet aracı durdurmayı başardılar. Araçlarda üç makineli tüfek, bir keskin nişancı tüfeği, 115 farklı kartuş ve bir uydu telefonu bulundu.’’ açıklamasını yaptı. Buna ek olarak, ordu uyuşturucudan büyük miktarda ve uyuşturucuya yaklaşık bir milyon hapa el koydu.

Mısır Ordusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 17 Ekim'de yaptığı açıklamada, Mısır ve Rusya'nın Libya'daki iç siyasi krizin üstesinden gelmenin yollarını aramaya devam edeceğini söyledi.

Libya, ülke lideri Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinden bu yana kargaşa içinde. Ülkenin doğu kısmı, Libya Ulusal Ordusu (LNA) tarafından desteklenen ve Tobruk'ta bulunan parlamento tarafından yönetilmekte. Başbakan Fayez Sarraj başkanlığında BM destekli Ulusal Anlaşma Hükümeti ülkenin batısında faaliyet gösteriyor ve merkezi Trablus'ta bulunuyor. Libya genel seçimlerini 10 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal