Mattis: Kaşıkçı Cinayeti Ortadoğu İstikrarını Zayıflatıyor

ABD savunma sekreteri James Mattis Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Ortadoğu istikrarını zedelediğini söyledi.

27.10.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-15:21) Mattis: Kaşıkçı Cinayeti Ortadoğu İstikrarını Zayıflatıyor

ABD savunma sekreteri James Mattis Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Ortadoğu istikrarını zedelediğini ve Washington'un sorumlulara karşı ek tedbirler alacağını söyledi. Ancak Trump yönetiminin İran'a karşı önemli bir müttefiki olan Suudi Arabistan'a olan bağlılığını yineledi. Bahreyn'deki aynı konferansta, Suudi dışişleri bakanı Adel el Jubeir, Kaşıkçı’nın  öldürülmesi üzerine Riyad'ın Washington ile olan ilişkilerinin katılaştığını söyledi. Washington Post köşe yazarı ve ABD daimi vatandaşı olan Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Arap Konsolosluğu’nda öldürüldü. Gazetecinin ölümü, dünyanın en iyi petrol ihracatçısı İran'a karşı ABD destekli bir kilit bölge krizi oluşturdu. Cinayet, Arap Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın ile yakından bağlantılıydı. Mattis cumartesi günü prensin isminden bahsetmedi. Jubeir, cinayetin ardındakilerin krallıkta yargılanacağını ve soruşturmanın zaman alacağını söyledi.

Manama Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada Mattis şunları söyledi: “İnsan haklarına saygı ve barış içinde olan kolektif çıkarlarımız göz önüne alındığında, Cemal Kaşıkçı’nın diplomatik bir makamda öldürülmesi hepimizi yakından ilgilendirmelidir. Herhangi bir ulusun uluslararası normlara uymaması en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda bölgesel istikrarı zayıflatıyor.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal