Milyonların beklediği asgari ücret zammından müjdeli haber geldi! 2022 Temmuz asgari ücret zamları hakkında açıklama Bakan Bilgin’den geldi!

Uzun bir süredir gündemde en çok yer edinen konulardan biri asgari ücret zammıdır. Temmuz ayında emekli ve memur zammı yapılacağı bilinirken asgari ücrete de bir zam yapılması gündeme geldi.Temmuz ayı yaklaşırken asgari ücret zamları da merak konusu oldu. Asgari ücret zammı açıklamaları Vedat Bilginden geldi. İşte asgari ücret hakkındaki o açıklamalar…

19.06.2022-19:30 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-19:30) Milyonların beklediği asgari ücret zammından müjdeli haber geldi! 2022 Temmuz asgari ücret zamları hakkında açıklama Bakan Bilgin’den geldi!

Asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması yapıldı. 2022 yılına girerken yapılan rekor zammın ardından yaşanan enflasyon nedeniyle yapılan zamlar eridi. Ardından ikinci bir zam yapılabileceği konuşulurken herkesin gözü gelecek olan yeni zam haberinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına dikkat çekerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu hakkında çalışmaların resmen başladığını açıkladı. İşte asgari ücret hakkındaki o açıklamalar…

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Temmuz ayına kısa bir süre kala asgari ücretli çalışanlar Temmuz zammı olup olmayacağını araştırmaya başladı. Bakan Bilgin’in son açıklaması milyonlarca asgari ücretliyi sevindirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret için çalışmaların başladığını duyururken zam oranının ne kadar olacağı da merak edildi. Ek zam için belirlenen hesaplama çeşitleri de gündeme gelirken asgari ücret zammındaki son durum merak edildi.

2022 Asgari Ücret Zammı

Asgari ücretliye Temmuz zam müjdesi

Memur ve emekli vatandaşlar için yapılacak olan Temmuz zammı uzunca bir süre gündemde yer aldı. Asgari ücrete yapılacak olan zam kararının da Temmuz ayında gelmesi beklenmektedir. Temmuz ayına sadece az bir süre kala belirlenen formüllere göre hesaplamalar da yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bir açıklamada vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceği söylenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den de olumlu açıklamalar geldi.

Vedat Bilgin'den Asgari Ücret Zammı Açıklamaları

Vedat Bilgin açıkladı

Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu’nun 35’inci Yıl Programı’na katılan Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Milyonlarca kişinin gözü kulağı gelecek olan açıklamalarda olurken Vedat Bilgin’den müjdeli haber geldi. Vedat Bilgin yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var.”

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal