Millilerin Geri Dönüşü Dünya Basınında!

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta deplasmanda karşılaştığı İsveç’i 3-2 mağlup eden Türkiye’nin geri dönüşü dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

11.09.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-11:59) Millilerin Geri Dönüşü Dünya Basınında!

UEFA’nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar B Ligi 2. Grup'ta 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada İsveç'i 3-2 yenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın galibiyetine dünya basınında da geniş yer ayrıldı.

İngiliz The Guardian gazetesi, İsveç-Türkiye karşılaşmasını "gecenin en büyük draması" olarak tanımladı. Türkiye’nin "fevkalade iki gol"le mücadeleden galip ayrıldığını okuyucularına duyuran gazete, Emre Akbaba'nın 88 ve 90+2. dakikalarda attığı gollerle maçın kahramanı olduğunu belirtti.

Türk Milli Takımı’nın galibiyeti için "sıra dışı geri dönüşü" ifadesini kullanan BBC, İsveç’in 2018 FIFA Dünya Kupası'nda da İngiltere'ye mağlup olduğunu vurgularken, Emre Akbaba'nın ilk golü için, "mükemmel bir takım oyununun sonucu" değerlendirmesinde bulundu.

Daily Mail gazetesi ise, ay yıldızlı ekibin galibiyeti için "afallatıcı" ifadesine yer verdi. Türkiye'nin iyi başladığı karşılaşmada uzun süre bitirici vuruş yapamadığı kaydedilen haberde, mağlup duruma düşen millilere Hakan Çalhanoğlu'nun golünün "can simidi" olduğu ifade edildi. İsveç'in maçı kopartacak fırsatlarından yararlanamadığını kaydeden gazete, "son sözü" Emre Akbaba'nın söylediğini vurguladı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), resmi internet sitesinde bulunan maç yorumunda ise, son dakikalarda kaydettiği iki golle maçın yıldızı olan Emre Akbaba için "Türkiye'nin kahramanı" ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal