Milli Muharip Uçak'ta heyecan veren gelişme! 2023'te hangardan çıkması hedefleniyor

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir TRT Haber'de kendisine yönelen soruları yanıtladı. Demir, operasyonlarda yerli silahlar ve yerli savunma sistemlerinin kullanıldığını vurgularken,''2023'te Milli Muharip Uçağımızın hangardan çıkmasını hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

27.04.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-11:05) Milli Muharip Uçak'ta heyecan veren gelişme! 2023'te hangardan çıkması hedefleniyor

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TRT Haber'de katılmış olduğu bir programda gündeme yönelik sorulara cevap verdi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamalarından öne çıkanlar Türkiye Savunma Sanayiinin sahaya vermiş olduğu ürünler, emsalleriyle boy ölçüşecek ve onlardan çok daha iyi olacak seviyede ürünlerdir. Operasyonlarda yerli silahlar, yerli savunma sistemi kullanılmaktadır. 


Rusya'dan S-400 alınacak 

En başından beri planlanan alımın ikinci partisinin alımı söz konusudur. Türkiye bu konu hakkında düşündü taşındı Amerika ne söylerse söylesin ben ikinci sistemi de alacağım diye inatlaşıyor görüntüsünden daha çok Türkiye baştan vermiş olduğu kararın aynısını uygulamaya devam edecek. 

Milli Muharip Uçak Projesi 

Bu proje çok ama çok iddialı ama inancımız var. Yola çıktık, inşallah hedefe varacağız. Bu milletin gençleri, mühendisleri bunu başaracaklar. 2023'te Milli Muharip Uçağımızın hangardan çıkış yapmasını hedefliyoruz.

ATAK helikopterlere dünyadan talep var 

ATAK helikopterlerimiz için dünyada önemli bir ölçüde talep var. ATAK-2 ana hatları ile çok daha fazla yük taşıyabilen ve daha fazla kabiliyetlere sahip olan bir helikopter olacak. Dünyada şu anda sınıfında en iyi bir iki helikopter arasında sayılıyor. Sloganımız: Bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız. 

Hürjet ve TCG Anadolu 

Entegrasyonu Anadolu Gemisi bu sene içinde devreye alınacak. Hürjet tasarımcısı arkadaşlarımız onun gemiye iniş kalkışıyla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Hem bir çıkartma yapma kabiliyeti olacak, hem üzerinde deniz aracı, kara unsurları ve hava unsurları taşıyan bir güç aktarma platformu olacak. İlk planlandığı halinde bir SİHA/İHA konuşlandırma mevcut değildi. Şimdi ona göre tasarım değişiklikleri de yapılıyor. Hürjetimizi de inşallah 2023'te görmeyi umuyoruz, hedefimiz bu. Helikopterlerimiz, uçaklarımız gün sayıyor. Tabii mühendislerimiz de gün sayıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal