Milli Badmintoncu, Antrenmanını Terasta Sürdürüyor!

2020 Tokyo Olimpiyatları'na yarışarak Türk badmintonu için erkeklerde bir ilki yaşatmayı amaçlayan Emre Lale, idmanlarına coronavirüs salgını boyunca evinde sürdürüyor.

27.04.2020-08:31 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-08:30) Milli Badmintoncu, Antrenmanını Terasta Sürdürüyor!

Çalışmalarına ara vermeyen milli badmintoncu Emre Lale, bu aşamada formda olabilmek için evinin terasında antrenmanlarını sürdürüyor. İnsanlara evlerinde gerçekleştirebilecekleri bazı egzersizleri de gösteren 26 yaşındaki Emre, soruları cevapladı.

Karantina sürecinin spora etkisini değerlendirerek konuşmasına başlayan milli sporcu, "Karantina süreci hepimizi çok kötü etkiledi. Ancak bunu en iyi şekilde atlatıp tekrar sahalara döneceğimizden şüphemiz yok. Çalışmalarımızı tabii ki kötü etkiledi ancak kendimizi bırakmamamız, salmamamız gerekiyor. Müstakil bir evimiz var. O yüzden biraz şanslıyım. Bahçemiz ve terasımız biraz geniş, orada antrenmanlarımı sürdürüyorum. Umarım en kısa zamanda bunu atlatıp salonlarımıza ineceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

‘ÜÇ AYA İHTİYACIMIZ VAR’

Bu zamanın sporcuların performanslarına kötü anlamda çok büyük etkisinin olduğunu belirten Emre Lale, cümlelerini şu şekilde sürdürdü:

"Her gün üçer saatten iki antrenman yapıyorduk. Zamanımızı salonun içerisinde aktif bir şekilde değerlendiriyorduk. Coronavirüsten sonra badminton branşı olarak eski performansımıza kavuşabilmemiz için üç aylık süreye ihtiyacımız var. Umarım bu üç aylık süre bizlere tanınır ve eski performanslarımızı yakalamaya çalışırız. Bu yüzden bize verilecek zaman çok önemli. Umarım bunu en iyi şekilde değerlendirip, eski performansımızı yakalarız."

Emre, karantina zamanında spor haricinde kitap okuyup, film ve dizi izleyerek değerlendirdiğini açıkladı.

ADIMI TARİHE YAZDIRMAK İSTİYORUM

Milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın salgın sebebiyle 1 sene ertelenmesine dair şu açıklamalardan bulundu: "Çok yerinde bir karar oldu. Dünyaca virüsle savaştığımız süreçte aynı zamanda antrenmanlarımızı devam ettirip psikolojimizi üst seviyede tutmamız imkansızdı. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. O yüzden bu kararın çıkmasını zaten biz sporcular olarak bekliyorduk. Erteleme kararı çıktığı için mutluyuz."

Olimpiyatlarda bir ilki yaşatmak istediğine dikkat çeken Emre, "Badminton branşında olimpiyatlara katılan erkek sporcumuz yok. Bunu başarıp adımı tarihe yazdırmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bunun sonucunu da olimpiyatlara giderek alacağımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kota sürecinin kendisi için nasıl ilerlediğini de vurgulayan milli badmintoncu, "3-4 senemiz çok yoğun bir tempoyla geçiyordu. Son 3-4 ayımız ve 5-6 turnuvamız kalmıştı. Aslında iyi ilerliyordu, olimpiyat vizesi alacağımı düşünüyordum. Bu durumu en güzel şekilde değerlendireceğim." değerlendirmesinde bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal