Miçotakis'in Büyük Çaresizliği: Sınır Dışı Ettiği Büyükelçi'nin Ayağına Gidecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı deniz yetki anlaşmasıyla kovduğu Muhammed Menfi'nin ayağına gidiyor. Miçotakis'in bu hamlesini masaya yatıran Yunan basını, 'Uluslararası siyaset, gerçekçilik üzerine kuruludur.' şeklinde yazdı.

06.04.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-19:08) Miçotakis'in Büyük Çaresizliği: Sınır Dışı Ettiği Büyükelçi'nin Ayağına Gidecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye ile Libya'nın meşru hükümeti arasında imzalanan deniz yetki anlaşmasının sonrasında sınır dışı ettiği Libya'nın eski Atina Büyükelçisi Muhammed Menfi'nin ayağına gidiyor.

Aksam.com.tr'nin Kathimerini'den yazdığı habere göre, bugün Libya Başkanlık Konseyi Başkanı olan Muhammed Menfi'le görüşecek olan Miçotakis'e, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da katılacak.

'BİR HATA YAPILDIĞINDA, DOĞRU HAMLELERLE O HATAYI DÜZETMEK GEREKİR'

Bununla birlikte söz konusu gelişmeyi de masaya yatıran Yunan medyası, ''Uluslararası siyaset, gerçekçilik üzerine kuruludur. Bir hata yapıldığında, doğru hamlelerle o hatayı düzeltmek gerekir.'' dedi.

'GEÇMİŞTE KALDI'

Yunanistan'ın Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e verdiği desteğin ''geçmişte kaldığını'' belirten gazete, ''Bu durum, iki ülkenin ortak çıkarları üzerine inşa edilecek bir ilişkinin önünde engel olmamalıdır.''

'TÜRKİYE'NİN LİBYA'DAKİ ETKİSİ SONA ERMEDİ'

Fayiz Serrac'dan sonraki yönetiminde yer alan Muhammed Menfi ve Abdülhamid Dibeybe'nin Ankara ziyaretlerini anımsatan gazete, ''Türkiye'nin Libya üzerindeki etkisi sona ermiş değil, fakat her türlü zorluğa rağmen Yunanistan'ın stratejik hedeflerine ulaşması gerekiyor.''

BÜYÜKELÇİLİĞ TEKRAR AÇACAK

Bununla birlikte diğer taraftan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın ardından kapattığı Trablus Büyükelçiliğini tekrar açacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal