Miçotakis Türkiye Sınırına İnşa Ettirdiği Duvarı İnceledi

Türkiye'nin kapıları açmasının ardından göçmen fobisi oluşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bu sebepten ötürü Türkiye sınırına inşa ettirdiği duvarı inceledi.

18.10.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-14:58) Miçotakis Türkiye Sınırına İnşa Ettirdiği Duvarı İnceledi

Düzensiz göçmenlere yardım eli uzatmak yerine, onlara engel çıkartan Yunanistan, tam da bu nedenden ötürü Türkiye sınırına inşa ettirdiği duvarı inceledi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in, duvarın örüldüğü Meriç (Evros) sınır bölgesini ziyaret ederek inşaatı incelediği duyuruldu.

27 kilometre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde tel duvar için Miçotakis, ''Sınırı güvende tutmak ve Meriç halkını daha güvende hissettirmek için yapabileceğimiz en küçük şey.'' açıklamasını yaptı.

Duvarın nisan ayında bitirilmesi planlanıyor. Yunanistan Başbakanı, ''Çitin ilk kısmı dayanamazdı ama orada polis, ordu, sınır muhafızları, Meriç sakinleri vardı.'' ifadelerini kullandı.

Bu esnada Miçotakis'e sığınmacılara karşı inşa edilen duvar ile ilgili sunum yapıldı.

Diğer taraftan Atina yönetimi, Meriç (Evros) sınır bölgesine, olası toplu göçmen akınlarına karşı kullanmak üzere, taşınabilir, güçlü ses dalgaları yapabilen iki yeni cihaz monte etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal