Meyve Fiyatları Zirveye Çıktı! Ürünler 5 Kat Farkla Tüketiciye Sunuluyor

Meyve fiyatlarında uçurum yaşanıyor. Üreticiler fiyatları 5 kat farkla satıp tüketicinin önüne koyuyor. Bazı ürünler bahçede 5, tezgahta 25 lirayı buldu.

13.08.2021-10:00 - (Son Güncelleme: 13.08.2021-10:00) Meyve Fiyatları Zirveye Çıktı! Ürünler 5 Kat Farkla Tüketiciye Sunuluyor

Meyve ve sebze fiyatlarında ciddi anlamda bir artış yaşanıyor. Üreticiler fiyatları 5 katına çıkararak tüketiciye sunuyor. Bu durumda tüketicinin bezmesine neden oluyor. Bu farkta başı ise şeftali ve nektarin çekiyor. Şeftali ve nektarin bahçeden 5 liraya çıkıyor. Markette ise şeftali 23, nektarin ise 25 liraya varan fiyatla satılıyor. Üreticiden 85 kuruşa çıkan karpuz 3.99 liraya, 4.25 liraya çıkan limon 16.95 liraya, 4.5 liradan çıkan kiraz da 18.90 liraya varan fiyatla market tezgahlarını süslüyor. 


'BÜYÜK KAR VAR' 

Bununla beraber Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, market ve bahçe arasındaki fiyat farkının çok fazla olduğuna vurgu yaptı. Halde şeftalinin en kalitelisinin dahi kilogramının 6 liradan satıldığını dile getiren Batman, nektarinin ise en fazla 10 liradan satışa sunulduğunu kaydetti. Batman, gelen tepkileri dile getirerek ‘Şeftali ve nektarin bu sene üreticisini ve alıcısını memnun etti fakat bazı alıcılar aldığı fiyatın üzerine büyük kâr koyuyor. Halde 6 liraya alınan mal, masrafıyla kârıyla 8-9-10 liraya satılmalı’ ifadelerini kullandı. Üretici-market fiyatı farkına hem üreticilerden hem tüketicilerden tepki yağıyor. 

GIDAYA 4'LÜ ÖNLEM HAZIRLIĞI 

Diğer yandan gıda fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçmek , enflasyona etkisini azaltmak için 4 önemli sistem devreye girecek. Tarlada, halde kalan taze meyve ve sebze piyasaya kazandırılacak. Bu ürünler dijital tarım pazarına dahil edilerek hızlı bir şekilde alıcılarla buluşturulacak. Böylece bütün çiftçiler ürünü için pazar bulabilecek, Esnaf-tüketici istediği kalitede ürün tedarik edebilecek. Gıdayı anlık takip edecek erken uyarı sistemi hayata geçirilirken, hal yasası çıkarılacak, gıda bankacılığında da yeni dönem başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal