Metaverse Coin Nedir, En Çok Tercih Edilen Metaverse Oyunları Nelerdir?

Metaverse kavramı Ekim ayından beri sürekli konuşulup duruyor. Bu sebeple Metaverse kripto paraları fırladı. Peki, Metaverse nedir? Metaverse oyunlar nelerdir?

30.11.2021-17:08 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:49) Metaverse Coin Nedir, En Çok Tercih Edilen Metaverse Oyunları Nelerdir?

Zuckerberg, 2005 yılında Facebook’u kurduğunda bir nevi çağ açmıştı. Dünya, küreselleşme isteğiyle yanıp tutuşurken Zuckerberg dünyaya Facebook’u armağan etmişti. Ekim ayında Zuckerberg durmadı ve yeni bir furya başlattı: Metaverse. Sanal gerçeklik anlamına gelen metaverse, insanların evlerinden gerçek dünyanın yalıtılmış haline dahil olmasını sağlamaktadır. Facebook bu metaverse mantığıyla insanların o evrende alışveriş yapmasını, iş görüşmesi yapmasını ve oyun oynamasını istemektedir. 

Bu metaverse fikri uzun süredir bulunsa ve birçok kişi bunun üzerinde çalışmalara başlasa da çoğu henüz değerlenmeyecek, yakın gelecekte değerlenmesi tahmin edilen projelerdi. Facebook’un ismini Meta’ya çevirmesi ve uygulamayı direkt olarak metaverse fikrine çevirmesiyle tüm metaverse coinler fırladı; fırlamadı uçtu. Peki, metaverse nedir?

METAVERSE COINLER HAKKINDA DEV BANKADAN AÇIKLAMA

ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America'nın stratejistlerinden Haim Israel, blok zinciri teknolojisi için metaverse paraların büyük yeniliklere kapı aralayacağını, kripto paraların de metaverse ile birlikte kullanış alanının da genişleyeceğini açıkladı. 

METAVERSE NEDİR?

Metaverse, insanların hiçbir fiziksel güç sarf etmeksizin içine girip gezindiği ve etkinliklerde bulunabildiği dünyalardır. İnsanlar bu dünyalara belli bir cihazlar sayesinde bağlanır. Şu an metaverse alanında en çok gelişim gösteren firmalar Meta, Microsoft, Oculus, Roblox gibi ünlü şirketlerdir. Her şeyden önce metaverse kurgusal bir evrendir ve gerçek hayata alternatif olarak ortaya çıkar. Metaverse evrenlerde şarkıcılar konser vermeye başladı bile. Bu da durumun ciddiyetini net bir şekilde göstermektedir. 

METAVERSE COIN NEDİR?

Bitcoin’in kripto para fikrini ortaya atmasından 10 yıl geçti ve şu an insanlar dolar yerine yatırımını kripto paralara yapıyor. Bitcoin’in sunduğu fikri beğenmeyen yatırımcılar Bitcoin’e alternatif altcoinler yarattı. O altcoinler ile dalga geçmek isteyen insanlar meme coin yarattı. Metaverse hiçbirine bağlı değil. Bir süreli var olan metaverse coinler, Facebook’un metaverse geçişi sayesinde bir anda fırladılar. Şu an en çok tercih edilen coinlerin başında metaverse olanlar gelmektedir. Bunun birçok nedeni bulunmaktadır.

En başta olan, play to earn / play to win (oyna ve kazan) mantığıyla çalışmaları. Bir metaverse kripto parasına yatırım yaptıktan sonra içine girip oyun oynayarak para geliştirme durumu söz konusudur. Madencilikle paralel olarak ilerleyen metaverse coinleri insanlar belli sebeplerden ötürü tartıp seçmektedir. 

Bunlardan en başı hangi blok zinciri kullandıklarıdır. Ethereum ve Solana blok zincirine sahip metaverse paralar en çok tercih edilenler arasındadır. Bu paralar genel olarak güvenilirlikleri ile tanınırlar.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN METAVERSE OYUN KRİPTO PARALARI 

Metaverse projeleri birçok açıdan değişiklik göstermektedir. Sandbox ve Decentraland tarzı oyunlar, daha çok düşük çözünürlüklü ve Minecraft ekolünden ilerleyen, yaratıcılık temellidirler. Bu ikisi metaverse oyunların en bilinen tiplemelerini oluştururlar. 

Oyunlar arasında en çok tercih edilen Axie Infinity’dir. Platform tarzı yapıya sahiptir. Geçen seneden beri yüzde 24 bin büyümüştür. Oyuncular Axie denilen canavarları besleyip büyütüp diğer Axielerle savaştırıp kazanmaya çalışır. Bu Axieler satılabilir de. 

Bu düşük kaliteli ama kazançlı oyunlar dışında AAA denilebilecek 2 oyun bulunuyor. Solana blok zincirli ve gelecekte geçen, evreni keşfetme temalı Star Atlas’ın değeri şu an bile çok yukarıları seyrediyor. 

Illuvium ise Solana yerine Ethereum’u tercih eden bir metaverse oyundur. Canavar bulup toplayıp başkalarıyla savaşarak ILV token kazanmayı hedefler. Star Atlas gibi Illuvium da gelişmiş grafiklere sahiptir.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUNUNDUR:

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal