Asgari Ücret Toplantıları 1 Aralık 2021 Tarihi İtibari İle Temsilciler ve Hükümet Arasında Başlıyor!

1 Aralık Çarşamba gününden itibaren başlayacak olan asgari ücret görüşmelerinin kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

30.11.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-15:04) Asgari Ücret Toplantıları 1 Aralık 2021 Tarihi İtibari İle Temsilciler ve Hükümet Arasında Başlıyor!

Yeni yılın asgari ücretinin belirleneceği toplantıların ilki, İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Türkiye'de çalışan 7 milyon asgari ücretli çalışanı ilgilendiren asgari ücret dolaylı olarak bütün vatandaşları etkiliyor. Yeni yılın asgari ücretinin görüşüleceği toplantılar ise yarın başlıyor.

GÖRÜŞMELER BU YIL ERKEN SONUÇLANABİLİR

Hem bakanlık hem de Türk-İş tarafından yapılan açıklamalarda geçtiğimiz yıllar gibi uzun bir bekleyiş olmayacağı belirtilirken, asgari ücretin 1-2 hafta gibi kısa bir sürede duyurulacağı belirtilmişti. Türk-İş ise yeni asgari ücrete dair talebini kamuoyuyla henüz paylaşmamakla birlikte "insan onuruna yakışır" düzeyde bir asgari ücret istiyor.

BAKANLIK VE TÜRK-İŞ ANLAŞMAYA ÇOK YAKIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili yaptığı son açıklamalarda asgari ücret görüşmelerinde anlaşmanın çok yakın olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu;  "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile de bu konuda uzlaşmaya yakınız."

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA UZLAŞACAĞIZ

Bakan Bilgin asgari ücretin vatandaşı rahatlatacağının altını çizerek yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "İlk veriler asgari ücrette uzlaşacağımız yönünde. Destek doğrudan işçiye verilecek, işverenin hesabına yatmayacak"

ASGARİ ÜCRET ARTIŞ OLASILIKLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili detayları paylaştı. Verilen bilgiye göre, bakanlık özel bir araştırma yaptırarak, sektörel asgari ücret uygulamasını da değerlendiriyor. Belirlenecek asgari ücretin enflasyonunun ne kadar üzerinde olacağına ilişkin alternatifler ortaya kondu. Enflasyon artı 8-10 puan önerilerinin değerlendirildiği, bunun da 3 bin 600 lira civarında bir rakam edeceği belirtiliyor. 

TOPLUMUN YÜZDE 90’I MEMNUN EDECEK BİR RAKAM GELİRSE EVET DERİZ

Asgari ücretin herkesi memnun edecek bir rakam olması gerektiğine vurgu yapan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, herkesten bir asgari ücret fiyatını çıkıyor ama biz öncelikle fiyatı onlardan bekliyoruz ifadesini kullandı. Hükümetin açıkladığı enflasyonun yüzde 21-22 olduğunu ama raflardaki, pazardaki enflasyonun ona uymadığını anlatan Atalay, şunları söyledi: ‘İnsanlar pazara, bakkala, markete gittiği zaman açıklanan enflasyonun üzerinde, malı daha pahalıya alıyor. Bu rakamları biz hükümetin, Bakanlığın önüne koyduk. Ayın 1'inde rakamları getirsinler önümüze, bununla ilgili Türk-İş'in duracağı yer ortada. Bugüne kadar 5 kere imzalamışız. Özellikle rakam açıklamamaya gayret ediyoruz. Çünkü muhatap onlar. Onlar evvela bir söylesinler, ne veriyorlar, biz duracağımız, geleceğimiz yeri biliyoruz. Kendilerine de ifade ettik.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal