Mersi kelimesi anlamı nedir? Mersi hangi dilden Türkçe’ye geçmiştir?

Türkçe’de sıkça kullanılan mersi kelimesinin anlamı ve hangi dilden Türkçe’ye geçtiği araştırılıyor. Peki Mersi kelimesi anlamı nedir? Mersi hangi dilden Türkçe’ye geçmiştir? İşte mersi kelimesinin merak edilenleri...

23.07.2022-19:00 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-19:00) Mersi kelimesi anlamı nedir? Mersi hangi dilden Türkçe’ye geçmiştir?

Günlük hayatta olumlu anlamlarda kullanılan kelimelerden birisi olan mersi kelimesi Türkçe’ye yabancı dillerden geçen kelimelerden yalnızca birisidir. Türkçe’de sıkça kullanılan mersi kelimesinin anlamı ve hangi dilden Türkçe’ye geçtiğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden bu konu konular hakkında araştırmalar yapıyor. Peki Mersi kelimesi anlamı nedir? Mersi hangi dilden Türkçe’ye geçmiştir?

Mersi kelimesi anlamı nedir?

Mersi kelimesi bir kişinin teşekkür ederim veya minnet duydum anlamlarında kullandığı bir kelimedir. 

mersi kelimesi

Mersi hangi dilden Türkçe’ye geçmiştir?

Mersi kelimesi Türkçe’ye geçen yabancı kelimelerden birisidir. Fransızca’dan dilimize geçmiş kelimelerden birisi olan mersi kelimesinin Fransızca’daki karşılığı Dieu merci deyiminden kısaltma olarak geçmiştir. Fransızca Dieu merci anlamı ise Allah karşılığını versin ya da Allah bereket versin demektir.

Mersi kelimesi güzel bir hediye alındığında hediyeyi veren kişiye teşekkür etmek amacıyla kullanılan bir kelimedir. Teşekkür etme anlamı taşıyan her konuda mersi kelimesi kullanılabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal