Efendim ne anlama geliyor? TDK efendim sözlük anlamı nedir? Efendim kelimesi ne zaman söylenir?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi olan efendim kelimesinin sözlük anlamı merak edikmektedir. Efendim ne anlama geliyor? TDK efendim sözlük anlamı nedir? Efendim kelimesi ne zaman söylenir? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

23.07.2022-14:55 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-14:55) Efendim ne anlama geliyor? TDK efendim sözlük anlamı nedir? Efendim kelimesi ne zaman söylenir?

İnsanların günlük hayatta farklı anlamlarla kullandıkları efendim kelimesi, genellikle kişinin bir çağrıya cevap vermek için kullandığı bir kelimedir. Efendim ne anlama geliyor? TDK efendim sözlük anlamı nedir? Efendim kelimesi ne zaman söylenir?

TDK efendim sözlük anlamı nedir? 

Efendim kelimesinin anlamı kullanıldığı yere ve telaffuz şekline göre değişmektedir. Efendim kelimesi bazen bir kişinin kendisinden üst kıdemde bulunan bir kişiye karşı hitap olarak kullandığı bir kelime iken, bazen de anlaşılmayan bir durumda söylenenlerin tekrar edilmesini talep eden bir kelimedir. 

Efendim kelimesi

Efendim kelimesi ne zaman söylenir?

Efendim kelimesi farklı anlamlara çekilebilecek türde bir kelimedir.  Birisi seslendiğinde cevap vermek için efendim denilebilir. Aynı zamanda birisinin söylediği bir sözün anlaşılmaması durumunda karşı tarafa tekrar ettirmek için efendim kelimesinin kullanıldığını da söylenebilir. 

Efendim kelimesinin anlamı kişinin tavrına, ses tonuna ve bulunduğu ortama bağlıdır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal