Merkez Bankası'na Atanan Semih Tümen Kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanan Semih Tümen gündem oldu. Peki Semih Tümen kimdir?

25.05.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-09:40) Merkez Bankası'na Atanan Semih Tümen Kimdir?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan atama kararı ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı. Özbaş'ın görevden alınması ile birlikte yerine de Prof. Dr. Semih Tümen atandı. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanan Prof. Dr. Semih Tümen'in biyografisi son yaşananların neticesinde gündem konusu oldu.

SEMİH TÜMEN KİMDİR?

Prof. Dr. Semih Tümen 2018 tarihinden itibaren TED Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görevde bulunmaktadır. Bununla birlikte TEDÜ İktisat Bölümü Başkanlığı ve PLOS ONE dergisinin Akademik Editörlüğü'nün yanı sıra da Institute of Labor Economics (IZA), Global Labor Organization (GLO), Economic Research Forum (ERF) ve Households in Conflict Network (HiCN) platformları içerisinde bilim kurulu üyeliği ve Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Danışmanlığı görevlerini sürdürmektedir. 

Lisans derecesini 2000 senesinde ODTÜ İktisat Bölümü'nden almasının ardından 2006 senesinde London School of Economics'te Ekonometri ve Matematiksel İktisat alanında yüksek lisans, 2012 tarihinde da University of Chicago'da İktisat alanında doktora derecelerini tamamlayıp almıştır.

MB'YE ATANAN SEMİH TÜMEN'İN ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELERDİR?

TED Üniversitesi'ndeki görevinden önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nda Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist ve diğer unvanlar ile birlikte 2002 senesinden itibaren görevde bulunmuştur. 

Central Bank Review dergisi baş editörlüğü ile birlikte TCMB Çalışma Tebliği ve TCMB Ekonomi Notları serilerinin editörlüğünü yapmıştır. TCMB'de çalıştığı dönem içerisinde ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve TOBB-ETÜ'de yarı zamanlı olarak öğretim üyeliğinde bulunmuş; Mikroeokonometri, İşgücü İktisadı, Eğitim İktisadı ve Kalkınma İktisadı alanlarında da lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim ve dersler vermiştir. 

2016 - 2018 tarihleri arasında Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi) Genel Koordinatörlüğü ile birlikte Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) Başbakan Yardımcılığı Makamı'nı temsilen Kıdemli Danışman görevlerinde yer almıştır.

SEMİH TÜMEN ARAŞTIRMA ALANLARI NELERDİR?

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - Çalışma Ekonomisi

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - Eğitim Ekonomisi

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - Gelişme Ekonomisi - Mikro

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - İktisat Teorisi

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - Sağlık Ekonomisi

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - Mikro İktisat - Suç Ekonomisi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal