Mendieta: 'Ali Sami Yen Göz Korkutucuydu'

Valencia ve Barcelona gibi büyük kulüplerde oynayan eski İspanyol milli oyuncu Gaizka Mendieta, Galatasaray ile alakalı açıklamalar yaptı.

17.06.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-12:50) Mendieta: 'Ali Sami Yen Göz Korkutucuydu'

Gaizka Mendieta, 2002 senesinde Barcelona ile birlikte Galatasaray'a karşı İstanbul'da 2-0 galip geldikleri karşılaşa ile alakalı olarak, "Ali Sami Yen'deki maç hem çok özel hem de göz korkutucuydu." ifadesini kullandı.

İspanyol futbolcu, Galatasaray ile yaptıkları karşılaşmayı ve atmosferi hiç unutmadığını vurgularken, "2002 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Hasan Şaş, İstanbul'da Galatasaray ile oynadığınız maç öncesi sakattı ve sadece ikinci yarıda oynayabilmişti. Maçtan önceki basın toplantısında 'Şaş oynamasa iyi olur' yönünde bir açıklamanız vardı. Nasıl bir karşılaşma olmuştu?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Ali Sami Yen'deki maç hem çok özel hem de göz korkutucuydu. Ama buna bayılıyorum, bir oyuncu olarak bu tarz şeyleri motivasyona çeviriyorsun. Taraftarlar gözünü ne kadar korkutursa motivasyonun o kadar artıyor. Galatasaray'ın kadrosu muhteşemdi. Maç öncesinde ne söylediğimi tam hatırlamıyorum ama eminim öyle konuşmuşumdur. Çünkü Hasan Şaş gibi çok özel bir oyuncunun öyle yüksek bir form yakalamışken ilk 11'de olmaması bizim için avantajdı. Yine de, bir oyuncu olarak, aynı zamanda hep en iyilere karşı rekabet etmek istersin. Bu yüzden ikinci yarıda da olsa sahaya çıkmasından mutluydum, böylelikle birbirimize karşı oynama şansımız olmuştu. Söylediklerim, onun yokluğunda kazanma şansımızın artmasından dolayıydı.''

'G.SARAY TARAFTARININ ÖNÜNDE OYNAMAK MOTİVE EDİCİYDİ'

Diğer taraftan Mendieta, Ali Sami Yen'de yaptıkları karşılaşma ile alakalı olarak ise şu ifadeleri kullandı:

''Ama Türkiye'de oynamayı hep çok sevdim, Galatasaray ile oynadığımız maçta, Ali Sami Yen'deki atmosfer mükemmeldi. Normalde insanların gözü korkar bu durumlarda, sesler, meşaleler ama futbolu sevmemin en büyük nedenleri de bunlar. Öyle bir taraftarın önünde oynamak çok motive ediciydi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal