Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Seçim Ekonomiyi Etkilemiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yılın ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme ivmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek "Genelde seçimler büyümeyi çok olumsuz etkilemiyor" şeklinde açıklama yaptı.

30.04.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-13:53) Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Seçim Ekonomiyi Etkilemiyor

Şimşek'in açıklamasında öne çıkan konular şu şekilde kaydedildi:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyonun düşürülmesi konusunda yaptığı mücadelesi ve hükümetin tedbirleri sürecek. TL reel efektif olarak en düşük düzeyinde bunun neticesinde Türkiye'de bir normalleşme ve jeopolitik gerginlik durumlarının azalması TL'ye olumlu yansıması olacak. Yılın ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme ivmesi söz konusu; genelde seçimler büyümeyi çok olumsuz etkilemiyor ifadelerini kullandı.

Belirsizliklerin azaldığı, reformların ana gündem maddesi olduğu, seçimlerin aradan çıktığı ortamda enflasyon tekrar aşağı yönlü seyre girer. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek doların yükselmesine ilgili olarak ta, "Yıl sonuna oranla enflasyonda 1.7 puanlık bir düşüş görüldü, daha fazla düşüş bekliyorduk fakat lirada bu kadar hızlı bir değer kaybı öngörmüyorduk" diye konuştu.

2017'de referandum dönemi geçirdik. Bir resim çizeyim. Bütün bunlara rağmen Türkiye mali disiplinini başarıyla korudu. Şu yapılır bu yapılmaz onu değerlendirmem doğru olmaz tabii. Altını net olarak çizmek istiyorum. Çok net bir performansımız var. Seçimler referandumlar gibi konulara rağmen Türkiye borcun milli gelire oranını yüzde 70'lerden yüze 28'lere çekmiş durumdadır.

Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde velev ki bir takım kararlar alsa da bunu düzeltecek veya mali disiplini devam ettirebilecek performansa sahip bir ülkedir.

Yeni hükümet kurulduktan hemen sonrasında bu reformlar öne alınarak başlangıç yapılabilir. Türkiye ne zaman reform yapsa ama kapsamlı reformda işte o zaman sınıf atlıyor. İfadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal