Mart ayı tarifesi açıklandı: Doğal gaza zam geldi mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Mart ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Böylece, doğalgaz fiyatlarında Mart ayında stabil bir durumun devam edeceği belirtilirken, tüketicilere mevcut fiyatların korunduğu bir dönem sunulmuş oldu.

01.03.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-11:00) Mart ayı tarifesi açıklandı: Doğal gaza zam geldi mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart ayında geçerli olacak doğalgaz tarifelerini açıkladı. Buna göre, mesken ve sanayi abonelerinin kullanımında doğal gaz fiyatlarında herhangi bir artışa gidilmeyecek. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı doğal gaz tarifesi ise sabit kalarak geçerliliğini koruyacak. Bu durum, doğalgaz kullanıcılarına fiyatlar konusunda bir istikrar sağlayarak mali planlamalarını yapabilmelerine olanak tanıyacak.


Avrupa’nın en ucuz doğal gazı

BOTAŞ'ın açıkladığı doğalgaz tarifelerine göre, Türkiye'de en düşük doğalgaz fiyatı uygulanmaktadır. Sanayi abonelerinin tarifesi kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlenmiştir. Elektrik üretim amaçlı tarife kapsamında ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklanmıştır. Bu tarifeler aylık periyotlarla güncellenmekte olup, doğalgaz kullanıcılarına fiyatlar konusunda şeffaf bir bilgi sunulmaktadır. Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesi kullanıldı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal