Marko Marin Kimdir?

Marko Marin Trabzonspor? Marko Marin Maçkolik? Marko Marin hangi takımda? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

04.06.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-11:12) Marko Marin Kimdir?

Marko Marin (Sırpça: Марко Марин; d. 13 Mart 1989; Gradiška, Bosna-Hersek), Bosna-Hersek kökenli Alman futbolcudur. Şu anda Yunan takımı Olimpiakos'ta forma giymektedir. Marin, ofansif orta saha ve sol kanat pozisyonlarında vazife yapabilmektedir. Hızlanma, top sürme, çeviklik, yaratıcılık, çok yönlülük, teknik yetenek ve oyunculuk yeteneği ile tanınır.

Marin, 2012 senesinde Chelsea'ye transfer olmadan önce Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach ve Werder Bremen'de forma giydi. 2016 senesinde Olimpiakos'a gitmeden önce dört değişik ülkede dört takımda kiralık olarak forma giydi.

2008 ile 2010 seneleri arasında Almanya millî takımında toplam 16 kez forma giydi. Ülkesiyle beraber 2010 Dünya Kupası'nda üçüncülük elde etti.

Erken yaşamı

Marin, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin Gradiška şehrinde doğdu. Annesinin adı Borka ve babasının adı ise Ranko'dur.[4] Annesinin işi nedeniyle 1991 yılında ailesiyle birlikte Almanya'ya taşındıklarında Marin sadece iki yaşındaydı.[5] Frankfurt'da büyüyen Marin, yerel kulüplerde futbol oynamaya başladı. Çocukluğundaki futbol idolü Dejan Savićević, favori futbol takımı ise Crvena Zvezda'ydı.[6]

Kulüp kariyeri

Erken kariyeri

Marin, fubol yaşamına önce SG 01 Hoechst ve ardından ise Eintracht Frankfurt'un genç takımlarında futbol oynayarak girdi.

Borussia Mönchengladbach

Marin 2005 senesinde, Borussia Mönchengladbach genç akademisine girdi. Mönchengladbach akademisinden bir sene sonra rezerv takıma çıktı; üç sene süreli bir sözleşme teklifi aldı ve ardından 31 Mart 2007'de Eintracht Frankfurt'a karşı takımının formasıyla ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı. Marin 9 Ağustos 2008'de, Mönchengladbach'ın DFB-Pokal'ın ilk turunda yedinci lig ekiplerinden VfB Fichte Bielefeld'i 8-1 yendiği maçın ilk 16 dakikasında hat trick yaptı.

Werder Bremen

Marin 24 Haziran 2009 tarihinde, Borussia Mönchengladbach'tan Werder Bremen'e 8.2 milyon € bonservis ücreti karşılığında transfer edildi. Ekibin hücum oyuncularından Wes Hunt ve Mesut Özil gibi oyuncularla beraber forma giydi. 2010-11 sezonunda, dört lig golü kaydederken, on bir tane de asist yaptı.

Ancak 2010 senesinin Ağustos ayında Mesut Özil'in La Liga ekibi Real Madrid'e gitmesinin sonrasında, Marin'in formu bir önceki sezona göre gözle görülür bir biçimde düştü. Marin, Bremen formasıyla 2011-12 sezonunda yalnızca bir gol ve beş asist yaptı. Marin, Bremen'in 20 Ağustos 2011'de SC Freiburg ile yaptığı ve toplam sekiz golün olduğu karşılaşmada iyi bir performansını ortaya koydu. Marin, ekip arkadaşları Claudio Pizarro, Marko Arnautović ve Wesley'in attıkları gollerin asistini yaparken, takımı Bremen karşılaşmadan 5-3'lük zaferle ayrıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal