Margarita Simonyan meydan okudu! ''Ya biz kazanacağız ya da tüm insanlık kaybedecek''

Rus medya kuruluşları olan Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan Rusya'nın Ukrayna'ya karşı zafer kazanacağına dair adeta meydan okudu. İşte haberin detayları...

24.05.2022-12:07 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:07) Margarita Simonyan meydan okudu! ''Ya biz kazanacağız ya da tüm insanlık kaybedecek''

Rus medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni olan Margarita Simonyan, Rus devlet televizyonu Russia-1'de yayınlanmış olan bir programda konuştu. 

Ruslar çocuklarının asla Batı’da eğitim almayacağı için sevinmeli 

Rus izleyicilere yönelik, çocuklarının hiçbir şekilde Batılı bir eğitim almayacağı yönündeki gerçeğe sevinmeleri gerektiğini dile getiren Simonyan şöyle aktardı; "Ruslar çocuklarının asla Batı'da okumayacağı için sevinmeleri gerekir" diye söyledi. 

Rusya’nın Ukrayna ile arasındaki savaşı kazanmaması insanlık için kötü olacak 

Konuşmasına devam eden Simonyan, kendilerinin kazanmaması halinde, bunun insanlık için kötü olacağını dile getirdi:

"Rusya, Ukrayna'ya karşı ya kazanacak ya da tüm insanlık için işler kötü bitecek." diyerek resmen meydan okudu. 


Tehdit dili gözlerden kaçmadı 

Programda tehdit dili oldukça dikkat çekti. Ve sözlerine devam ederek, "Hepsi bizim kaybedeceğimize ve Batı'nın kazanacağına inanıyor. Bunun imkansız olduğunu anlamıyorlar. Bu kesinlikle imkansız, asla olmayacak." dedi. Simonyan bunun yanı sıra, Rusya'nın çatışmada kendi yolunu bulamaması durumunda nükleer bir değişim yönü doğrultusuna gideceğini ve bütün insanlığın yok olabileceğini iddia etmiştir. 

Ermeni Diasporası bursuyla ABD’de eğitim aldı 

Rusya Araştırmaları Enstitüsü (RUSEN) ise, II. Dünya Savaşı sonrası sürgün edilmiş bir aileden geldiğini, 6 Nisan 1980 yılında Rusya'nın güneyindeki Krasnodar kentinde Ermeni bir ailede dünyaya gelen Simonyan'ın, Ermeni Diasporası bursuyla ABD'de eğitim aldığını ifade etti.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal