Suriye'ye sınır dışı operasyon ne zaman başlayacak? Başkan Erdoğan sinyali verdi...

Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında Suriye'ye sınır dışı operasyon ne zaman başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Suriye'ye yönelik 5. harekatın da sinyalini veren Erdoğan, hazırlıkların tamamlanmakta olduğunu söyledi.

24.05.2022-12:29 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:29) Suriye'ye sınır dışı operasyon ne zaman başlayacak? Başkan Erdoğan sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştiren Kabine Toplantı'sına başkanlık etti ve masada ele alınan önemli konuların değerlendirmeleri yapmak üzere kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında sınır ötesiyle ilgili operasyon sinyalini de verdi. Suriye'ye sınır dışı operasyonların ne zaman başlayacağına dair bilgiler veren Erdoğan'ın açıklamaları sonnrası gözler operasyon hedefleri arasında özellikle terör örgütünün aktif olarak yer aldığı Tel Rıfat ile Münbiç bölgelerine çevrildi.

Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında toplantıda ele alınan konular ve yapılan değerlendirmelere ilişkin bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında Türkiye'nin güney sınırları için planlan güvenli bölge ile birlikte terör koridorunun gerçekleşmesi için başlatılmış olan sınır ötesi harekatlar hakkında konuştu. Suriye'ye yönelik gerçekleştirilecek olan 5. harekata da değine Başkan Erdoğan, harekatın ne zaman başlatılacağını da açıkladı.

Suriye'ye sınır dışı operasyon ne zaman başlayacak

Suriye'ye sınır dışı operasyon ne zaman başlayacak?

Güney sınırlarında 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturmak için başlatılan çalışmaların eksik olan kısımlarında yeni adımları çok yakında atmaya başlayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyonların başlayacağını söyledi.

Türkiye'nin güvenli bölgelerine yapılan saldırı, taciz ve tuzakların merkezi olarak yer alan alanların harekat öncelinin başına olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istihbaratın ve emniyet birimlerinin hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz operasyonların başlatılacağını duyurdu.

Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına dikkat çeken Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, MGK'nın bu konuda kararlar alacağını ve gerekli tüm görüşmeleri yaparak sürecin mümkün olduğu kadar sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Türkiye'nin güvenlik endişeleri için saygı gösterenler ile kendi çıkarlarını dışında başka derdi olmayanların ayrımını ise bu süreç içerisinde göreceklerini ve ilerideki dönemde politikalarının referanslarını yapacaklarını kaydetti.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal