Mali'de Muhalefet Lideri ve Kurmaylarına Ulaşılamıyor

Mali'de, pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde seçim çalışmalarına çıkan muhalefet lideri Soumaila Cisse ve kampanya ekibinden haber alınamadığı açıklandı.

26.03.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:44) Mali'de Muhalefet Lideri ve Kurmaylarına Ulaşılamıyor

Mali'de ülke basında yer alan haberlere göre muhalefet lideri Cisse ve kurmayları ülkenin merkezinde bulunan Niafunke kasabasına gitti.

Cisse'nin partisi Cumhuriyet ve Demokrasi Birliğinden (URD) gelen açıklamada, Cisse'nin yanındaki kişilerle Sarafere şehrinden Koumaira şehrinden doğru gittiğini fakat 15.30'dan şimdiye kadar kendisine ulaşılamadığı açıklandı.

Muhalefet lideri ve beraberindekilerin telefonuna ulaşılamadığı ifade edilen açıklamada, URD mensuplarının endişelendiği, hükümet, ordu ve Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonundan (MINUSMA) yardım isteğinde bulunulduğu bildirildi.

Daha önce Maliye Bakanı olarak görev alan Cisse cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 defa aday olmuştu.

Ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde, 2012'den şimdiye kadar ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırıları yaşanıyor.

Fransa'nın "Barkhane Operasyonu" ismi altında Mali'ye gönderdiği 4 bin asker ve 15 bin askerden oluşan MINUSMA şimdiye dek güvenlik riskini ortadan kaldıramadı.

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Afrika ülkesi Mali’de yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasının önüne geçebilmek adına kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, devlet televizyonundaki konuşmasında, bugünden itibaren akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının hayata geçirildiğini ifade etti.

Mali’nin kara hududunun yolcu geçişine kapatıldığını söyleyen Keita, salgın riskine karşın pazar günkü genel seçimlerin gerekli tedbirler alınarak yapılacağını kaydetti.

Ülkede şimdiye dek 2 kişide coronavirüse rastlandı.

KAMERUN’DA VAKA SAYISI 75’E YÜKSELDİ

Öte taraftan Kamerun’da tespit edilen coronavirüs vaka sayısı 75’e çıktı.

Sağlık Bakanlığından gelen açıklamada, uygulanan son testlerde 9 vakanın pozitif sonuç verdiği ifade edildi.

Başbakan Joseph Dion Ngute, basına verdiği demeçte halkın karantinayı ihlal ettiğinin altını çizerek, bu kişilere sert yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal