Fatih Harbiye Nerede Çekildi?

Fatih Harbiye, Peyami Safa’nın aynı adlı romanından uyarlanmış bir televizyon dizisidir. Dram türünde çekilen dizinin senaristi Hayriye Ersöz, yönetmeni ise Sadullah Celen oldu.

03.07.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:09) Fatih Harbiye Nerede Çekildi?

Fatih Harbiye, Peyami Safa’nın aynı adlı romanından uyarlanmış bir televizyon dizisidir. Dram türünde çekilen dizinin senaristi Hayriye Ersöz, yönetmeni ise Sadullah Celen oldu. Yapımcılığını Ata Türkoğlu’nun yaptığı dizi, 2013 yılında Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başladı.

Peyami Safa’nın Fatih Harbiye romanı, iki farklı semt ve bu semtlerde yaşayan iki farklı insan grubunun hayatlarının karşıtlığı üzerine kuruludur. Fatih semti Doğu’yu ve doğu kültürünü, daha modern bir semt olan Harbiye semti ise Batı’yı ve batı kültürünü temsil etmektedir. Bu iki kültür arasında bocalayan ve bir seçim yapması gereken karakter ise Neriman’dır ve bu iki semt arasında gidip gelen tramvay da Neriman’ın iki kültür arasında bocalamasının bir sembolüdür.

Fatih Harbiye dizisi de bu temel çatışma üzerine kurulmuştur. Fatih’te yaşayan ve Batı kültürüne hayranlık duymaya başlayan Neriman karakterine Neslihan Atagül hayat verdi.

Neriman’ın sevgilisi olan ve doğu kültürüne göre yaşayan Şinasi karakterini ise Yunus Emre Yıldırımer oynadı. Neriman’ın aşık olduğu, modern bir yaşam tarzını devam ettiren Macit karakterine ise Kadir Doğulu hayat verdi.

Dizide Pelin karakterini Dilara Öztunç, İnci karakterini Itır Esen, Faiz karakterini Okday Korunan, Selim karakterini Mehmet Uslu, Özlem karakterini ise Ebru Şam canlandırdı.

Fatih Harbiye Dizisinin Konusu Nedir?

Neriman, Fatih’te yaşayan bir genç kızdır. Ailesi de bu semtin temsil ettiği doğu geleneği tarzında yaşamını devam ettirmektedir. İstanbul Üniversitesinden arkadaşı olan Şinasi aynı zamanda çocukluk arkadaşıdır ve bir süre sonra aralarındaki ilişki romantik bir ilişkiye dönüşür. Şinasi de tıpkı oturdukları semt gibi doğu kültürünün gereklerine göre yaşamaktadır.

Neriman’ın ise batı kültürüne karşı bir sevgisi vardır, benimsemek istediği hayat tarzının o olduğunu düşünmektedir. Tramvayla gittiği Harbiye semtinde oturan yakınları aracılığıyla bu kültürün bir köşesine dahil olmaktadır.

Bir süre sonra, burada Macit adlı bir adamla tanışır. Macit ile flörtleşmeye başlayan Neriman, onun modern yaşam tarzını sevmektedir. Macit ile buluşmaya başlar. Bu nedenle de Şinasi ile olan ilişkisi bozulmaya başlamıştır.

Neriman, bu farklı kültüre ayak uydurmak ve Macit ile birlikte olmak için hayatındaki bazı engellerin üstesinden gelmek zorundadır.

Daha sonraki süreçte, bu insanların benimsediği etik değerlere sahip olmadığını düşünen Neriman, bir süre sonra sevgilisi Şinasi’ye döner ve aralarını düzeltmeye çalışır.

Fatih Harbiye Dizisi Nerede Çekildi?

Dizinin ismi de İstanbul’un farklı iki semtinden gelmektedir. Merak uyandıran Fatih Harbiye nerede çekildi: Dizi genel olarak İstanbul’un Beykoz, Yalıköy ve Arnavutköy semtlerinde çekildi. Aynı zamanda, Fatih’in Balat semti de Fatih Harbiye dizisinin çekildiği ve ünlü olan mekanlardan bir tanesidir.

 Dizinin çekildiği diğer mekanlar ise, Şişli, Beyoğlu ve Harbiye olarak sıralanabilir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal