Lozan Gezi Rehberi

Lozan İsviçre’de Fransızca konuşulan bir Başkenttir. Cenevre gölü kıyısında yer almaktadır. Etrafında Jura Dağları bulunmaktadır. Lozan Gezi Rehberi.

13.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:53) Lozan Gezi Rehberi

Lozan İsviçre’de Fransızca konuşulan bir Başkenttir. Cenevre gölü kıyısında yer almaktadır. Etrafında Jura Dağları bulunmaktadır. Cenevre kentine de 60 kilometre uzaklıktadır. Şehir çarpıcı bir göl manzarasına sahiptir. Şehrin merkezinde en eski ırmak olan Flon yatağı bulunur, aynı zamanda uçurumun içinde bulunan bir Metro istasyonunun adıdır.

Lozan nüfus itibarıyla İsviçre’nin en büyük 4. Şehridir.

Lozan’ın nüfusu 2019 yılı verilerine göre 9 milyonun üzerindedir.

Vidy ve Ouchy semtlerinin bulunduğu göl kenarında Romalılar tarafından askeri bir kamp kurulmuştur ve buraya Lozan adını vermişlerdir.

Lozan Ulaşım Yolları

Lozan gezi rehberi; ulaşımı diğer pek çok kalabalık ülkede olduğu gibi burada da metro, otobüs, tren, taksi ve bisiklet ile sağlanır.

Metro ve otobüs yolculuğu hizmetlerini yürüten şirketin adı TL’dir

Demiryolu hizmetini LEB adlı şirket sağlamaktadır. Ayrıca otomatlarda bulunan Tek kullanımlık biletler 3CHF’dir. Ayrıca şehirde Green Line adlı tren hattı bulunmaktadır ve turlar düzenlemektedir. Bisiklet kiralamada oldukça yaygındır Publibike adını taşımaktadır.

Lozan Tarihi Yerler

Lozan gezi rehberi; Lozan’da gezmek isteyebileceğiniz ve tarihle dolup taşan bir çok Katedral, müze, saray ve kaleler bulunmaktadır. Orta Çağ’dan kalma bir çok iz görebileceğiniz şehri hayranlıkla gezmeniz mümkündür. Cenevre Gölü kıyısına yakın olması etkileyiciliğinin en büyük sebeplerindendir.

-Cenevre Gölü

-Lozan Katedali (İsviçrenin en büyük katedralidir.)

-Lozan Olimpiyat Müzesi (10.000 parçadan fazla parça sergilenmektedir)

-Palais De Rumine (Rönesans döneminde 1892’de başlayıp 1904 yılına kadar inşa edilmiş, o günlerde kütüphane olarak kullanılmış şuan ise müze’dir.

-Casino de Montbenon (Montebenon kumarhanesi sık sık İsviçre Film Arşivi’ne ev sahipliği yapmıştır)

-Collection de I’artBrut (Sek Sanat Müzesi)

-Sauvabelin Tower’dır.

Lozan’ın Eğlence Mekanları

İsviçre, söz konusu eğlence olunca diğer Avrupa ülkelerine oranla daha cezbedicidir. Lozan’da hayat renkli ve hareketlidir. Merkez civarında ve Nehir kıyısı boyunca publar, gece kulüpleri, disko ve benzeri yerler bulunmaktadır.

Popüler çoğu işletme Cenevre Gölü kıyısında toplanmaktadır.

En popüler mekanlar arasında MAD CLUB yer almaktadır.

-XOXO CLUB da aynı şekilde Flon civarında bulunmaktadır

Buna ek olarak;

-Pintebesson

-Le Romandie

-Le Punk

-Taco’s Bar

-Vinly Club

-Papparazzi ve Great Escape gibi popüler eğlence mekanları bulunmaktadır.

Lozan Mutfağı

Ülkenin en önemli gıda malzemeleri, mantar, lahana, patates, süt ve süt ürünleri, bezelye ve havuç olarak bilinir. Peynir çeşitliliği en zengin şehirdir.

18.yy’dan itibaren İsviçre Çikolatasının ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Tat ve kalite açısından diğer ülkelere sıkça gıda ticareti yapmaktadır.

Çikolata ve Peynir dışında şarap ve ekmek de Lozan’ın en büyük gıda ürünlerinin başında yer almaktadır. Şaraplarından en çok tüketileni beyaz ve meyveli olanıdır.

-Fondü

-Rosti

-Raclette

-Polenta en popüler yiyecekleri arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal