'Ligler Başlarsa Çok Futbolcu Sakatlanabilir'

Ünlü oyuncuların bireysel hocası Devrim Akarsu, lig devam etse çoğu futbolcunun sakatlanma ihtimalinin çok fazla olduğunu belirtti.

11.04.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-14:08) 'Ligler Başlarsa Çok Futbolcu Sakatlanabilir'
Ünlü oyuncuların bireysel hocası Devrim Akarsu, lig devam etse çoğu futbolcunun sakatlanma ihtimalinin çok fazla olduğunu belirtti.

Fakat belirli zaman ekip halinde idman yapara fubolcuların eski formunu ve karşılaşma temposunu yakalayabileceğini belirten Akarsu, bireysel idmanlarında riskli olduğunu söyledi. Liglerin bu tedbirler dışında başlamasının, birçok futbolcuyı sakatlayacağını aktaran Akarsu, "Sezon açılsa bile, birçok futbolcunun sakatlanma riski yüzde 60'dır. Potansiyel yüksek. Çünkü adaleleri, o antrenman verimini almadığı için çabuk kopabilir, yırtılabilir ki zaten o tempoyu da çıkartamazlar. Oyuncular bacaklarındaki kaslara gereken verimi vermediği zaman, bu kaslar sakatlamaya çok meyilli olur ve yarın öbür gün Mehmet Ekici gibi kronik bir duruma düşebilirler" dedi.

"LİG BAŞLASA BİLE ÇOĞU OYUNCU SAKATLANACAK"

Futbolcuların bireysel idmanlarında özellikle adale çalışıp, iyi sıkılaşmaları gerektiğinden bahseden Devrim Akarsu, "Futbolcuların çoğu bisiklet sürüyor, koşu bandı kullanıyor. Koşu bandı ayak bileklerine ve ayak taban altına zararlı. Lig başlasa bile çoğu oyuncu sakatlanacak" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal