Libya'nın Güneyindeki Şerare Petrol Sahası'na Silahlı Saldırı

Libya'nın güneyinde yer alan ve darbeci Hafter milislerinin elindeki en büyük petrol sahası Şerare’ye silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

06.06.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-10:02) Libya'nın Güneyindeki Şerare Petrol Sahası'na Silahlı Saldırı

Güvenlik yetkililerinden adını söylemek istemeyen bir kişi, AA muhabirine, kimliği bilinmeyen şahıslarca Şerare Petrol Sahası'nın doğu cephesine silahlı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Silahlı saldırıya petrol sahası muhafızlarının silahla karşılık vermesiyle birlikte çatışma patlak verdiğini kaydeden kişi, petrol sahasında zarar veya ölüm olmadığını ve saldırganların sahaya girmeyi başaramadığını ifade etti.

Kaynak, Hafter’e bağlı birliklerin dün geceden bu yana petrol sahası etrafına silahlı araçlar koyduğunu ve saha içerisindeki kuvvetlere ek destek ulaştığını dile getirdi.

ŞERARE, LİBYA'NIN GÜNEYİNDEKİ "KARA ALTIN" DEPOSU

Libya’nın güneyinde bulunan Şerare Petrol Sahası ülkenin toplam petrol üretiminin üçte birini karşılıyor.

2018 yılının aralık ayında silahlı gruplarla birlikte halkın sahaya girmesinin ardından Libya Ulusal Petrol Kurumu Şerare’deki üretimin durdurulmasına karar vermişti.

Darbeci Hafter birlikleri şubat ortalarında petrol sahasını ele geçirdiğini duyurmuş, Petrol Kurumuna üretime tekrar izin vermesi için çağrıda bulunmuştu.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Hafter, 2019 yılının mart ayında BAE’nin başkenti Abu Dabi'de, bahsi geçen petrol sahasında üretime tekrar geçilmesi yönünde anlaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal