LG Telefon Pazarından Çekiliyor

Maddi zararlarla artık baş edemeyen LG'nin telefon pazarından çekileceğine dair iddialar güçleniyor.

22.03.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-14:17) LG Telefon Pazarından Çekiliyor

Geçtiğimiz Ocak ayında, CES 2021'de tanıtımını yapmayı düşündükleri kaydırılabilir ekrana sahip konsept telefon LG Rollable'ın duyuran LG için işler pek de istendiği gibi gitmiyor. Koreli teknoloji devi, beklenen cihazı bu sene içerisinde pazara sunacağını açıklamıştı fakat gelen haberler LG'nin telefon bölümünü kapatacağı yönünde.

Birkaç ay önce LG'nin telefon departmanını VinGroup‘a satacağı yönünde bazı haberler gelmişti ancak iki şirketin aralarında anlaşamamasından dolayı satış gerçekleşmedi. Bunun üzerine departmanı uygun bir alıcıya veremeyen LG'nin küçülmeye gideceği iddia edildi.

LG Electronic CEO’su Kwon Bong-Seok geçmişte yaptığı açıklamalarda bir türlü kâra geçemeyen Koreli şirket için tüm seçenekleri değerlendireceklerini bildirmişti. Bugün gelinen noktada LG'nin pazardan çekileceği konuşuluyor.

2015'in ikinci çeyreğinden itibaren sürekli olarak zarar eden ve hiçbir şekilde kâra geçemeyen LG'nin son 2 senedir telefon departmanını kapatılacağı konuşuluyordu. Toplam kaybı 4,43 Milyar doları aşan LG için konuşulanlar bu sefer ciddi görünüyor çünkü Koreli şirketin istediği fiyatı verebilen bir şirket şu an için bulunmuyor.

Bir zamanlar piyasanın en büyük üçüncü oyuncusu konumunda olan akıllı telefon üreticisi LG, rekabete ayak uyduramayarak rakiplerinin bir hayli gerisinde kalmıştı. Artık çok fazla yenilik göremediğimiz akıllı telefon piyasasında her sene farklı bir konsept deneyen bir oyuncunun piyasadan çekilecek olması ise kullanıcı tarafı için üzücü bir durum. Şirket, tasarım telefon olarak en son çift ve döner ekrana sahip 'T' şeklindeki Wing modelini duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal