Kuzey Makedonya Türkiye'den Maske Ve Test İstedi

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Dimitrov, coronavirüsle mücadele kapsamında, Türkiye'den maske, test ve koruyucu giysi yardımı talep ettiklerini duyurdu.

06.04.2020-22:16 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-22:16) Kuzey Makedonya Türkiye'den Maske Ve Test İstedi

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile yapmış olduğu görüşmenin ardından gerçekleşen ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Kuzey Makedonya'nın coronavirüs ile mücadelede hangi ülkelerden yardım talep ettiklerine dair e-posta üzerinden gelen soruya cevap veren Dimitrov, AB'nin 4 milyon euroluk yardım yaptığını ve Norveç'in yardım yapacağını ifade etti.

Dimitrov, Çin'den yardım talep edildiği ve bu yönde olumlu cevap aldıklarını, Hollanda'nın da COVID-19 testleri göndererek yardımda bulunacağını ifade etti.

YARDIMLAR BUGÜN AÇIKLANACAK

Türkiye'den de yardım talep ettiklerini işaret eden Dimitrov, "Dün gece geç saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesinden de bilgi aldık ve maske, koruyucu giysi ve testlerden oluşan yardımlar bugün açıklanacak" sözlerine yer verdi.

Szijjarto ise Kuzey Makedonya'ya coronavirüs ile mücadelede sağlık hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla 100 bin koruyucu maske ve 5 bin koruyucu giysi bağışladıklarını ifade etti.

COVID-19 ile mücadelede AB üye ülkeleri arasındaki koordinasyonun çok yavaş olduğu görüşünü paylaşan Szijjarto, üye ülkelerin coronavirüsle mücadelede yalnız bırakıldıklarını vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal