El nemlendirmek için ne yapılır? Doğal el maskesi tarifi

Koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfektan kullanımı ellerin yapısında birtakım değişikler meydana getirdi. Sert geçen bir kışın ardından eller nemini kaybederken daha fazla kuruluk yaşadı. Elleri nemlendirmek için yapmanız gerekenleri derledik.

01.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-15:08)

Özellikle pandemi döneminde aşırı dezenfektan kullanımı ellerin yıpranmasına neden oluyor. Üstüne kış mevsimi de kapıda olunca sizler için, kuruyan ellerinize uygulayabileceğiniz maske rehberini derledik.

Kuru el nasıl nemlendirilir?

Öncelikle elinizdeki ölü deriyi temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için 2 yemek kaşığı şekeri ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını minik bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, ellerinize uygulayın 3 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

El bakımı nasıl yapılır?

Ellerinizi yumuşatmak için ise 1 adet patatesi haşlayın ve püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı bademi ve 1 tatlı kaşığı gliserini pürenin içerisine ekleyin. Karışımınız pürüzsüz bir hale gelene kadar harmanlayın ardından da ellerinize masaj yaparak uygulayın. Bu karışımın ellerinizde en az 15 dakika beklemesi gerekiyor sonrasında da ılık su ile durulayın.

Ölü deriyi arındırdınız, ellerinizi yumuşattınız şimdi de sıra nemlendirmekte. 1 adet muzu bir kabın içerisinde ezerek üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı ellerinizde 15 dakika kadar bekletip sonrasında da ılık su ile durulayın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal