Tokatçı Filmi Konusu Nedir?

Tokatçı, 1983 yapımı Türk yapımı bir komedi filmidir. Kemal Sunal'ın başrolde olduğu Tokatçı filminin konusu nedir? Tokatçı filmi nerede çekilmiştir?

16.07.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-11:16)

Türk sinema tarihinin en komik sahnelerinin sergilendiği filmin gösterim süresi toplamda 80 dakika sürmektedir. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Rafet Şiriner yapmıştır.

Başrollerini Kemal Sunal, Ali Şen ve Şevket Altuğ’un paylaştığı film başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çekmiştir. Filmde başrollere Ünal Gürel ve Nazan saatçi gibi oyuncular eşlik ediyor.

Sevdiği kızım başlık parasını ödeyebilmek için İstanbul'a giden ve başından geçen maceralar sonrasında Tokatçı olmayı öğrenen Osman'ın anlatıldığı film halen izleyici kitlesi tarafından severek izlenmeye devam etmektedir.

Kaliteli oyuncu kadrosu ile seyircileri kahkahaya boğan Tokatçı filmi Kemal Sunal'ın en efsane filmleri arasında yer alıyor. Efsane filmin oyuncu kadrosu, nerede çekildiği ve konusu da izlemeyenler tarafından merak konusu olmaktadır. Tokatçı filmi çekiminin üzerinden uzun süre geçmiş olmasına rağmen hala daha televizyon kanallarında yayınlandığında yüksek reyting elde etmektedir. İşte Tokatçı filminin konusu, oyuncuları ve nerede çekildi ile ilgili bilgiler...

TOKATÇI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Tokatçı filminin konusu Osman karakterinin köyün ağasının kızına âşık olması ile başlıyor. Osman köyün ağası olan Hasan Ağa’nın kızına âşık olur. Hasan Ağa ise kızı için çok yüksek miktarda başlık parası istemektedir. Üstüne üstlük başlık parası gün geçtikçe artmaktadır. 

Osman yanında ırgatlık yaptığı Hasan ağanın kızının başlık parasını ödemek için İstanbul'a gidip para biriktirmeye karar verir. Sevdası uğruna İstanbul'da çoğu zaman aç kalan Osman sonunda başlık parasını biriktirir ve köyüne dönmek üzere yola koyulur. Fakat Osman köyüne dönerken yolda karşılaştığı birisi tarafından soyulur yani tokatlanır. Filmin ismi de buradan geliyor. Başlık parasını kaybeden Osman köye geldiğinde babasının öldüğünü ve topraklarının elinden alındığını öğrenir. 

Tüm bunların üzerine Osman, İstanbul'a geri döner. Bu sefer İstanbul’da asker arkadaşı Şevket ile karşılaşır. Şevket, Osman’a nasıl tokatçı olacağına öğretir. Tokatçılar öğrendikten sonra çok para kazanan Osman köyüne geri döner ve Şevket ile birlikte hazırladığı plan sayesinde Hasan Ağa'yı da tokatlar.

Oyuncu kadrosu ve hikayesi oldukça ilgi çekici olan filmde Osman karakterini Kemal Sunal canlandırıyor. Hasan Ağa rolünde ise birçok kaliteli yapımdan tanıdığımız Ali Şen' görüyoruz. Filmde Emine rolünde Nazan Saatçi, Emine'nin annesi rolünde Şeref Çokşeker tercih edilmiş. Osman'ın askerlik arkadaşını oynayan Şevket rolünde ise Şevket Altuğ'u izliyoruz. Ünal Gürel'e Karbonat Erol, Süheyl Eğriboz'a Sarı Recep, Selahattin Fırat’a Deli Sait, Zeki Sezer’e kumarbaz Avni rolleri verilmiş.

TOKATÇI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Tokatçı filminden sahne

Tokatçı filmi nerede çekildi: 1983 yılında çekilen ve sevilen Türk filmleri arasına girmeyi başaran Tokatçı filminin çekimleri Sarıyer Reşitpaşa'da yapılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal