Tosun Paşa Filminin Konusu Nedir?

Bugün bile kahkahalar eşliğinde izlenen Tosun Paşa filminin konusu nedir? Tosun Paşa'da hangi oyuncular oynamıştır? Tosun Paşa filmi nerede çekilmiştir?

16.07.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-11:08)

Filmin görüntü yönetmenliğini Kriton İlyadis yapmıştır. Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tosun Paşa filminde Kemal Sunal, Müjde Ar, Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda gibi Türk sinema tarihinin en başarılı oyuncularını bir arada görebiliyoruz.

TOSUN PAŞA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Tosun Paşa filminin konusu 19. Yüzyılda Mısır'da geçen kurgusal bir hikâyeyi anlatır. Filmde Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri vardır. İskenderiye’nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi’yi isterler. Vadinin kime ait olduğuna karar vermek için devlet görevlilerine çıkarlar ama anlaşamazlar. Her iki aile de Yeşil Vadi‘yi elde etmek için İskenderiye’nin en büyük devlet memuru Daver Bey'in kızı Leyla’yı bekar oğullarına almak için birbirleriyle yarışırlar. Çünkü Yeşil Vadi’nin hangi aileye verileceğine Daver bey karar verecektir. Daver Bey, kararı Leyla'ya bırakır. 

Sonunda Leyla'nın isteği üzerine kızını Seferoğlu ailesine gelin vermeye karar verir. Bunu öğrenen Tellioğluları daha büyük bir torpil elde etmek için evlerinde uşaklık yapan Şaban’ı Kahire sarayının Tosun Paşa’sı olarak tanıtırlar. Şaban'ın görevi Tellioğlu ailesinin oğlu Lütfü'nün yakın arkadaşı gibi davranmak, Yeşil Vadi ve Leyla'yı Tellioğlu ailesi bünyesine katmaktır. Fakat Şaban görevini gerçekleştirirken Leyla'ya kendisi Âşık olur. İşler bu derece birbirine karıştığında gerçek Tosun Paşa Kahire Sarayı'ndan gelir. 

Sonuçta gerçek Tosun Paşa hem Yeşil Vadi’ye hem de Daver Bey’in kızı Leyla’ya el koyar. Olaylar sonucunda Şaban’ı suçlayan Tellioğlu ailesi hayatlarını kurtardıkları için şükrederler.

TOSUN PAŞA OYUNCU KADROSU

Başarılı oyun kadrosu ile dikkatleri çekmeyi başaran Tosun Paşa filminde Şaban karakterine Kemal Sunal canlandırmıştır. Leyla karakterinde ise güzel oyuncu Müjde Ar’ı görüyoruz. Şener Şen Lütfü karakterini, Adile Naşit Adile karakterini, Ayşen Gruda Zekiye karakterini, Oktar Durukan gerçek Tosun Paşa karakterini canlandırmıştır. Tellioğullarının çocuklarını Günfer Feray, Oya Aydonat, Filiz Toprak oynamış. Tellioğullarının babası rolünde ise Akil Öztuna'yı görüyoruz. Seferoğulları ailesinin bireylerini canlandıranlar Tevfik Şen, Ata Saka, Akif Kilman, Ayten Erman ve Nevin Güler. Seferoğullarının babası rolünde ise Sıtkı Akçatepe var. Daver bey rolünde ise Mete Sezer'i izliyoruz. Filmdeki diğer rollerde Bilge Zobu, Zihni Göktay, Ergin Orbey, İhsan Bilsev, Tuncay Gürel, Hikmet Gül, Cevdet Arıkan, Yasemin Esmergül ve Arap Celal gibi oyuncular görev almış.

TOSUN PAŞA FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ

Hikayesi İskenderiye’de geçen filmin nerede çekildiği hayranları tarafından merak konusu olmaktadır. Tosun Paşa nerede çekildi: Tosun Paşa filmi hikâye İskenderiye’de geçse de İstanbul'da çekilmiştir. Tellioğulları, Seferoğulları ve Daver Bey'in konaklarının geçtiği sahneler Hidiv Kasrı ve Göksu Kasrı'nda çekilmiştir. Dış sahne çekimleri için Emirgan korusu kullanılmıştır. Çöl sahnelerinin çekimleri için ise Kilyos tercih edilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal