Sema Mukabeleleri Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, coronavirüs pandemisi sebebiyle ara verdiği Sema Mukabeleleri'ne 11 Temmuz'da yeniden başlayacak.

08.07.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-09:42) Sema Mukabeleleri Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu coronavirüs pandemisi nedeniyle ara verdiği Sema Mukabeleleri'ne devam ediyor.

11 Temmuz'dan itibaren her cumartesi saat 19.00'da Mevlevilik kültürünün önemli bir parçası olan Sema Mukabeleleri, Konya Mevlana Kültür Merkezi açık sema alanında gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk resmi tasavvuf müziği topluluğu olan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Sema Mukabeleleri'ni temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak yeniden gerçekleştirecek.

2007 yılından itibaren Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde her hafta cumartesi günleri icra ettiği Sema Mukabelesi en son 7 Mart'ta yapılmış, koronavirüs tedbirleri nedeniyle de programlara ara verilmişti.

2007 yılından itibaren Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından her hafta cumartesi günleri icra edilen Sema Mukabelesi 7 Mart’ta geçici süreyle durdurulmuştu.

Mukabelelerle yaklaşık 4 aydır sosyal faaliyetlerden uzak kalan vatandaşlara moral vermeyi amaçlanıyor.

8 asırdır insanlığa yol gösteren Hazreti Mevlana'nın fikirleri temel alınarak oluşturulan "Mevlevilik Yolu"nun ritüeli "Sema Mukabelesi", ilk örnekleri 500 yıl öncesine dayanan ve Türk müziğinin başta gelen eserinden "Mevlevi Ayinleri" eşliğiyle sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal