Prof. Dr. İlber Ortaylı: Dilini Kaybeden Topluluklar Kopuşa Uğrar

Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kocaeli Kitap Fuarı'na katıldı. Ortaylı, “Dilini kaybeden topluluklar kopuşa uğrar” dedi.

27.04.2019-19:21 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-22:27)

Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı,bu yıl 11. kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.

İNSANLAR VE TOPLUMLAR DİLE ÖNEM VERMELİ

Prof. Dr. Ortaylı, “Bir Ömür Nasıl Geçer” adlı söyleşide, “Farklı diller üretim aracıdır. İnsanlar ve toplumlar dile önem vermelidir. Dilini kaybeden topluluklar kopuşa uğrar. Mesela İngiltere gücünü nereden alıyor söyleyeyim size, dilinden alıyor. İngiltere’de gazeteler doğru ve düzgün İngilizce ile haberlerini yazıyor. Televizyonlarda herkes düzgün İngilizce'yle konuşuyor. Biz de böyle yapmalıyız. Ama maalesef televizyonlarımız ve gazetelerimiz buna hiç önem vermiyor” diye konuştu.

DİLİMİZİ İYİ KULLANMALIYIZ

Ortaylı, “Spikerler ve kamera önünde kim varsa Türkçe’yi düzgün konuşmalıdır. Panele çıkan ve özellikle siyasi partilerin sözcüleri kesinlikle Türkçe’yi düzgün konuşmalıdır. Çünkü onlar toplumda en fazla dinlenen insanlar. Televizyonlarda ve gazetelerde artık bu kontroller bitmiş gibi görünüyor ama kontrol mutlaka olmalı. RTÜK tabii ki belli kontrolleri yapıyor ama dilimizi iyi kullandırmak için topyekün karar almalıyız” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal