Evliya Çelebi Doğumunun 408. Yılında Anıldı

17. yüzyılda dünyanın birçok yerini gezen seyyah Evliya Çelebi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen programla anıldı.

26.03.2019-20:47 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-20:37) Evliya Çelebi Doğumunun 408. Yılında Anıldı

Seyyah Evliya Çelebi, doğumunun 408. yılında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla anıldı.

ETKİNLİK AHİ ÇELEBİ CAMİSİNDE BAŞLADI

"Doğumunun 408. yılında Seyyah-ı Alem Evliya Çelebi" etkinliği, Evliya Çelebi'nin ünlü seyahat rüyasını gördüğü Eminönü'ndeki Ahi Çelebi Camisinde başladı.Camide Evliya Çelebi için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunurken, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da dua etti.Programa İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner'in yanı sıra birçok kişi katıldı.

PROF. DR. HAYATİ DEVELİ REHBERLİK YAPTI

Şerbet ve helva ikramının yapıldığı etkinlikten sonra, Evliya Çelebi'nin izinde, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi rehberliğinde Topkapı Sarayı'na yüründü. Prof. Dr. Develi, topluluğa yaptığı konuşmada, Evliya Çelebi'nin enderunda eğitim gören, hafızlığı olan bir şahsiyet olduğunu, Arapça, Farsça, Latince ve Yunanca bildiğini ifade etti.

 

EVLİYA ÇELEBİ DÖNEMİ MÜZİĞİ

Program sona ererken Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Topkapı Sarayı'nda "Evliya Çelebi Dönemi Müziği" isimli bir konser verdi.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal