Beyaz Ölüm Lakaplı Keskin Nişancı Simo Hayha

Gerçekte bir çiftçi olan Simo Hayha, 1939-1940 arası Finlandiya’yı işgal eden Ruslara karşı savaşmıştır. elinde bir tane 1928 model mosin nagant tüfeği olmasına rağmen dokuz ayda tam 505 Rus askerini öldürmüştür.

12.04.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-17:18)

Asıl hayranlık uyandıran tarafı öldürdüğü asker sayısı değil, hangi şartlarda ve nasıl yaptığıdır. Ruslar ülkesini istila ettiğinde basit bir çiftçi olan bu adam, işgalde önce orduda zorunlu olarak 1 sene hizmet vermiştir. Yani daha önceden bu bağlamda bir deneyimi veya alakalı bir işi yoktur. İşgalden sonra ülkesine nasıl yardım edebileceğini düşündüğü sırada, bunun en iyi yönteminin birkaç kutu yiyecek ve eski tüfeği ile yakınlarda ki bir ormana girip, gelip geçen tüm Rusları vurmak olduğuna kanaat getirir. Öte yandan en ateşli çatışmalar bu ormanlarda vuku bulmuştur. En sevdiği pusu noktası içi boşalmış ağaç kütükleri olan Simo, tüm gün boyunca yer değiştirmeden, sabırla hedeflerini beklermiş.

Ruslar, düzinelerce adamlarının ormanda tek başına saklanan bir herif tarafından vurulduğunu öğrenince doğal olarak korkmuşlardır. Simo Hayha, beyaz ölüm lakabını çoktan almıştır. bunu temizlenmesi gereken bir tehdit olarak algılayan Ruslar, hemen özel bir kuvvetler yollayarak bu pürüzü ortadan kaldırmak istemişlerse de gönderilen adamların hepsinin vurulduğu haberi gelince daha tedbirli olmaya karar vermişler ve anti-sniper takımı oluşturmuşlardır. bu takımn da tamamını öldüren Hayha, 100 gün içinde tüfeğiyle 542, babasından kalma smg ile de 150 civarlarında Rus askeri öldürmüştür. Toplamda 705 civarında asker öldürdüğü tahmin edilmektedir. bu heriften artık iyice bıkan Ruslar, olabileceğini tahmin ettiği yerleri top atışına tutmuşlardır. Bu bombalama sonucu ruslar gerçekten de vurmayı başarmışlar beyaz ölümü. Seken bir şarapnel parçarsı montunu delmiş fakat pek bir kalıcı hasar bırakmamıştır.  Simo Hayha 1 nisan 2002 de 96 yaşında vefat etmiştir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal