Küçük Müslüme'yi Bulmak İçin 200 Kişi Seferber Oldu!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranmakta olan 2.5 yaşındaki kayıp Yörük kızı Müslüme'nin akıbeti tüm Türkiye tarafından merak ediliyor. Arama çalışmalarının 10. gününde de devam ederken kötü bir haber elde edildi.

13.11.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-12:45) Küçük Müslüme'yi Bulmak İçin 200 Kişi Seferber Oldu!

Tüm Türkiye'nin büyük bir üzüntü ile takip ettiği kayıp kız Müslüme'de kötü bir haber elde edildi. On gün önce kaybolan 2,5 yaşındaki Müslüme'nin cansız bedeni, olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bulundu.

Yörük kızı Müslüme Yağal'ı arama çalışmaları son sürat devam etmekte. Araştırmacı gazeteci de kendi programı olan Müge Anlı İle Tatlı Sert'te küçük kızın görüntüleri ortaya çıkmış durumda.


MÜSLÜME İÇİN SON DAKİKA ARAMA ÇALIŞMALARI

Çarşamba gününden bu yana devam etmekte olan arama kurtarma çılşmalarından herhangi bir sonuç alınamayınca Müslüme'nin kaçırılma ihtimali üzerinde duruluyor. Soruşturma kapsamında pek çok kişinin de ifadesine başvuruluyor.

Bir başka yandan da küçük kızın ailesinin husumetlileri olduğu da ortaya çıkmış durumda.

MÜGE ANLI'DA MÜSLÜME HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek adına Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Yanışlı Mahallesi'ne göçen Sarıkeçili Yörükler'den olan Yağal ailesi, 10 Kasım tarihinde konaklayacakları çadırı kurmalarının ardından saat 17.00'de kızlarının kaybolduğunu fark etmişlerdi.

Olayla ilgili duyanları kahreden bir iddia ortaya atılmış durumda. Küçük kızın bir yakını şu kahreden ifadeleri kullandı: 'Bakmadığımız yer kalmadı, bulamadık. Kaç gün geçti. Biri almış götürmüş olabilir...'

MHP TEŞKİLATLARI TEYAKKUZA GEÇTİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde konargöçer yaşam sürdüren Yörük ailenin kızı Müslüme ortadan kayboldu. Arama çalışmalarına, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin emriyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatları katıldı.

KAYA PARÇASINDA MÜSLÜMENİN KANINA RASTLANDI

Her türlü ihtimalin değerlendirilmiş olduğu arama çalışmalarında dün çadırın yaklaşık olarak 70 metre güneyinde orman ve dağlık alana tırmanma noktasında yer alan kaya parçası üzerinde kan lekesi bulundu.

Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri kan lekesinden örnek alıp söz konusu kanı analiz işlemleri için işleme aldı. Aile bireyleri de jandarma ekipleri tarafından götürülerek kan örneği alındı.

Analiz işlemlerinden sonra kanın kime ait olduğu ortaya çıkacak.

MÜSLÜME İÇİN AFAD DEVREYE GİRDİ

Aile ve çevre bölgede yaşayanların yapmış olduğu aramada ne yazık ki bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine söz konusu olay için jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölge içerisinde tam 3 gündür, tüm ekiplerin katılımı ve büyük bir çabası ile Müslüme'nin bir an önce bulunması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

KOKUYA DUYARLI KÖPEKLER VE DRONELAR İLE ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yaklaşık olarak 200 kişiden oluşan ekip, ormanlık ve dağlık alan içerisinde arama çalışmasında bulunurken, yöre sakinleri de Müslüme'nin arama çalışmalarına destek veriyor. Aralarında iz takip ve kokuya duyarlı olan 4 köpek ile birlikte 2 drone da arama çalışmalarına katılıyor.


Müslüme'nin kaybolmasını anlatan anne Selvi Yağal, 'Çarşamba günü saat 5.30'da kayboldu. Ben o sırada yemek pişiriyordum çadırın içeride. Arabanın orada oynuyordu, bisikleti vardı, bisikletiyle oynuyordu. Evin içini düzeltir yemek yapardım. Aklım ermiyor bir baktım yok. Bisikletiyle oynadığı yerde yok. Şuraya baktım, öte baktım beri baktım yok.' 

Acı dolu anne sözlerine şu şekilde devam etti: '3 gündür aranıyor daha da yok. Hiç bir iz bulunamadı. Ekipler aradı kendim de aradım dağı taşı ayağımın altına aldım ama yok. Kendi akrabalarımdan da arayan oldu ama yok. Bu çocuk bir elde ama nasıl gitti nereye gitti, kim götürdü kim getirdi bilemiyorum. Akrabalarımızdan kötülüğü olan yok. Eline yiyecek verdim babasının gittiğini unuttu, orada oynuyordu.'


Kayıp kızın ablası olan Ayşe ise, 'Biz annemle eşyaları taşıyorduk, sonra babam geldi, ekmeğini yedi, çayını içti. Sonra arabayla gidiyordu, sonra kardeşim ağlayıp arkasından gitti. Annem çocuğu tutup geldi. 5 dakika sonra baktık çocuk yok. Etrafa baktık çocuğu bulamadık, jandarmalara haber verdik.' acı dolu sözlerini kullandı.

MÜSLÜME İÇİN BELEDİYE BAŞKANI ÜNİVAR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çalışmaları yerinde takip eden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünivar da şu sözleri kullandı; 'Ailemiz çarşamba günü öğle saatlerinde buraya konmuş. Çocuğumuzun öğleden sonra olmadığı anlaşılıyor. Bulunduğumuz yer ormanlık taşlık bir yer. Aşağıda Sipahili deresinin bir kolu var. Asfalt Büyükeceli Gülnar yoluna uzak bir mesafede. 2.5-3 yaşlarında sevimli bir kız çocuğumuz. Muhtemelen yola doğru gittiği tahmin ediliyor.' Süren açıklamalar hakkında detaylı bilgileri şu şekilde paylaştı Ünivar; 'AFAD Akut, Gülnar Jandarma Bölük Komutanlığı, komando taburu, belediye personelleri, jandarma arama köpekleri, biraz önce seslerini duyduk droneler havadan vatandaşlarımız yerden tarıyoruz, ümitliyiz İnşallah Müslüme'mizi sağ salim bulacağız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal