Krem karamel yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 1 yumurta ile 10 dakikada pratik krem karamel tarifi

Bu tarifi tattıktan sonra başka tarif denemeyeceksiniz! Krem karamel sevenlerin kurtarıcısı bir yumurtalı krem karamel tarifi haberimizde.

16.06.2022-20:15 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-20:15) Krem karamel yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 1 yumurta ile 10 dakikada pratik krem karamel tarifi

Pratik tarif arayanlar doğru adrestesiniz. Tek bir yumurtayla 10 dakika içinde hazırlayacağınız krem karamel tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Krem karamel malzemeleri

- 1 litre sut

- 1 su b. toz şeker

- 1 su b. un

- 1 tane yumurta

- 1 tane şekerli vanilin

Karamelini hazırlamak için:

- 1 su b. toz şekeri

 krem karamel tarifi

Krem karamel tarifi

Tarife karameli yaparak başlıyoruz: bir su bardağı şekeri tencerede orta ateş üzerinde karıştırıp yakın. Şekeriniz sıvı hale geldiğinde ateşi kısın. Rengi tam kararmadan ocaktan alın. Sıvılaşan şekerinizi fırın kaselerine birer çorba kaşığı olacak şekilde paylaştırın. Fırın kabınız yoksa borcam da kullanabilirsiniz. Burada önemli olan şekerin sıcak olması unutmayın.

Muhallebi için gerekli malzemeleri alın ve kaynayana kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde şekerli vanilini ekleyin. Pişen muhallebinizi kaseye koyduğunuz şekerlerin üstüne dökün. Hazırladığınız tatlınızı 6 ya da 8 saat kadar dolapta bekletin. İyice soğuttuğunuz tatlılarınızı artık yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal