Koray Aydın Başkanlık Divanı'ndaki Yerini Korudu

İyi Parti kurultayında yaşanan liste krizinin odağı olan Koray Aydın, muhalif vekillerin görev verilmemesi yönündeki talebine rağmen Başkanlık Divanı'ndaki yerini korudu.

02.10.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-11:03) Koray Aydın Başkanlık Divanı'ndaki Yerini Korudu

İyi Parti'de dün Başkanlık Divanı ve TBMM grubunun yeni yönetimi belirlendi. Partinin olağan kurultayı sırasında yaşanan liste krizinin odağındaki isim Teşkilat Başkanı Koray Aydın, yaklaşık 15 vekilin 'görev verilmesin' talebine rağmen Başkanlık Divanı'ndaki yerini korudu.

15 MİLLETVEKİLİ OYLAMAYA KATILMADI

İyi Parti'nin Başkanlık Divanı ve meclis grubu belirlenirken, kurultayda krize neden olan "oy verilmeyecekler listesi"nde adı olalar dahil olmak üzere 15 milletvekili oylamaya katılmadı. Lütfü Türkkan ve Müsavat Dervişoğlu Grup Başkanvekilliği görevine devam ederken, İsmail Tatlıoğlu grup başkanı seçildi. 

İSTİFA İDDİALARINI YALANLADILAR

Kurultayda yaşanan krizin ardından Koray Aydın'a görev verilmesi durumunda istifa edecekleri iddia edilen muhalif vekiller, yayınladıkları bildiride istifa iddialarını yayınladılar. Bildiride "Kongremizde yapılan ve partimize verdiği zarar kamuoyumuzca malum yanlış ve kötü uygulamaların faillerinin Partimiz içindeki konumlarının akıbeti hususunda da ciddi endişelerimiz mevcuttur." ifadeleri dikkat çekti.

Kapalı grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, liste krizi konusunda "ç meselelerimizle Türkiye’yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

PARTİ SÖZCÜLÜĞÜ RAFA KALKTI

Genel İdare Kurulu toplantısı sonucunda Yavuz Ağıralioğlu'nun parti sözcülüğü rafa kalktı. Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise muhalif vekillere rağmen yerini korudu. Muhaliflerin bu karar sonrası atacağı adım merak ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal