Konut kredisi dosya masrafı iadesi yapılıyor mu? Bankadan konut kredisi dosya masrafı iade alma başvuru işlemleri

Konut kredisi dosya masrafının geri iadesi işlemleri bankalardan konut kredisi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Peki, Konut kredisi dosya masrafı iadesi yapılıyor mu? İşte, Bankadan konut kredisi dosya masrafı iade alma başvuru işlemleri..

02.04.2022-14:11 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-14:11) Konut kredisi dosya masrafı iadesi yapılıyor mu? Bankadan konut kredisi dosya masrafı iade alma başvuru işlemleri

Bankalardan kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar cebinden çıkan bazı masrafları geri alabiliyorlar. Konuya ilişkin yapılan açıklamalar sonrasında ise bankadan konut kredisi çekerken bankaya dosya masrafı ödeyen tüketici, dosya masraf bedelini nasıl geri alabileceğini araştırmaya başladı.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi yapılıyor mu?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi yapılıyor mu?

Bankalar kullandırdıkları krediler sırasında müşterisinden aldığı dosya masrafını müşterisine iade ediyor. Yasal olarak bireysel kredilerde yüzde 5 oranında banka tarafından kesilen dosya masrafı adı altındaki ücret bedeli Yargıtay'ın verdiği karar uyarınca bankalar tarafından altının açıklanmadığı ve gerekli şart sunmadan aldıkları dosya masrafları müşterinin talebi üzerine kendisine geri veriliyor.

Bankadan konut kredisi dosya masrafı iade alma başvuru işlemleri   

Konut kredisi içinde kendisinden dosya masrafı olarak alınan  ücret ile ilgili tüketici kendisine geri iadesinin yapılması için ilk olarak bankaya bir dilekçe veriyor. Yapılan başvuru sonrasında ise bankadan alınan doküman ile birlikte dosya masrafının ne kadar alındığı tespit ediliyor.

Tespit edilen dosya masraf bedelleri ise miktarına göre Tüketici Hakem Heyetine yada Tüketici Mahkemesine müracaat edilerek geri talep işlemleri başlatılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal