Kış Bakımı Yaptırmamanın Bedeli 20 Bin Lira

Kış aylarına yaklaşırken araçların bakım zamanı da yaklaşıyor. Sanayi ustaları bakımların mutlaka sanayi sitelerinde yapılmasını gerektiğini vurguluyor.

15.10.2021-11:40 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-15:50) Kış Bakımı Yaptırmamanın Bedeli 20 Bin Lira

Kış aylarının yaklaştığı ve havaların soğuduğu bu günlerde araç sürücüleri, araçlarına kışlık bakım yaptırmak için sanayi siteleri veya servislerin yolunu tutmaya başladı.

Araç sürücülerinin bakımları yaptırmadıkları takdirde aşırı soğuklarda maddi manevi zorluk çekeceğini belirten uzmanlar bakımsız araçların soğuk havalarda 20 bin liraya kadar zarar ettirebileceğini açıkladı.

ANTİFRİZ KONULMASI ŞART 

Çerkezköy'de yağ ve antifriz ustası olan Anıl Bahar kış aylarında antfriz kullanılmasının şart olduğunu söyledi. Kış lastiği ve yağ değişimlerinin önemini vurgulayan Anıl Bahadır sözlerine şu şekilde devam etti; 

Araçların marka ve modeline göre masrafların arttığını söyleyen Bahar, “Dizel ve benzinli araçlarda araç bakımları değişiyor. Eğer bu bakımlar yapılmazsa günümüz şartlarında 20 bin liraya kadar varan masraflar ortaya çıkabilir. Antifrizden ötürü araç donarsa, sürücü de fark etmeden marşa basarsa blok çatlatabilir, piston çıkartabilir. Araçların üzerinde yağ çubuğu ve radyatör için yedek depo bulunur. Antifriz için yedek depo üzerinde 'full' yazısının hizasına kadar doldurulmalı, fazlası olursa kapaklar tutmuyor ve tutmadığı için müşteri geliyor, antifriz kaçırıyor diyor. O yüzden seviyesinde olmalı. Yağ seviyesi de yağ çubuğunun en üst noktası ‘F' seviyesine kadar doldurulmalıdır” 


YAĞ KULLANIRKEN DİKKAT

Yağ kullanırken araç sürücülerine uyarıda bulunan Anıl Bahar piyasada çok çeşitli yağların olduğunu vurguladı. Yağların artık internet üzerinden alındığını belirten Bahadır, bunun piyango olduğunu sürücülerin yağ bakımlarını sanayi sitelerinde yaptırmasını önerdi.  Yağ ve filtre değişim ustası Gökhan Akburu ise sanayi sitelerinde yapılmayan her işlemin daha sonra çok yüksek meblağlara tekrar yapılacağını vurguladı. Akburu sözlerini şu şekilde noktaladı;  

“Hava sıcaklığı eksi 10 derecenin altına indiğinde donmalar meydana gelir ve bu sizin motor bloğunuzu patlatmaya, hortumların da boğulmasına yol açar. Kışın da yine yüksek meblağlarda zararlar yol açar. Bu yüzden antifriz ve yağ değişimi eksiksiz ve zamanında yapılması gerekir” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal