Kaşınma Yorgo!

Yunanistan; kuzeyine üç buçuk Amerikan askeri, aşağısına da beş tane de ayakkabıcı, beyaz eşyacı Mısır askeri geline birden kendinden geçerek Türkiye'ye sataşmaya başladı.

10.06.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-14:47)

Son günlerde Yunan tarafından gelen Türkiye açıklamaları gündem olmaya devam ediyor. Yunan yetkililer, ayakkabıcı ve beyaz eşyacıdan oluşan Mısır askerleri ile üç buçuk Amerikan askerinin verdiği gaza fazla güvenmeye başladı.

TÜRKİYE GÜLÜP GEÇTİ

Coronavirüs pandemisiyle birlikte yaşanan karantinanın da Yunan askeri ve hükümeti üzerinde ciddi anlamda ters etki yaptığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde haber365.com.tr editörlerinin yaptığı bir araştırmada, Yunan ordusu ve Savunma Bakanlığı'nın, karantinalı günlerde sürekli tükettikleri milli içkileri olan Uzo’nun etkisinden kurtulamadıkları ortaya çıkarmıştı. Yunan rakısı olarak da adlandırılan Uzo’nun verdiği sarhoşluğun etkisi ile Yunan Savunma Bakanı ile Genelkurmay başkanı Türkiye’ye resmen atar yapmış ve buna mukabil, Türk tarafı ise sadece bu atarlanmalara gülüp geçmişti.

ASKERİ VE EKONOMİK YAPILARINI KARŞILAŞTIRDIK

Yunan tarafından gelen açıklamalar bağlamında, Yunanistan ile Türkiye arasında olası bir savaş durumunda kimin başkentine bayrak dikeceği yönünde bir araştırma yaptık. İki tarafın da askeri ve ekonomik yapısını karşılaştırdık.

Bu arada, Türklerdeki şehadet kavramı, elden çıkan toprakların yeniden geri alımı, Yunanlılar tarafından yıkılmış Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’ni yeniden kurma ütopyasını bir yana bırakıyoruz.
Tabi Yunanlıların da kamu kurumlarında zorunlu olan 8 saatlik mesaiden 2 saat çalıştıklarını, devlet memurlarının işe gelmesi için hükümet tarafından maaşın haricinde ekstradan verilen 750 euroyu gündeme getirmeyeceğiz elbette. Hele hele vatanseverlik konusunda Yunanlılar ile 15 Temmuz 2016 gecesi banka ATM'lerine hücum beyaz Türklerle yüzde yüze varan benzeşmelerini de gündeme almayacağız.

Sadece iki ülkenin askeri ve ekonomi yapılarını sayılarını karşılaştıracağız ve olası savaş sonucunun tahminini izleyicilerin kararına bırakacağız.

Türkiye’nin Savunma bütçesi: 19 milyar dolar

Toplam askeri personel: 735 bin Bunun 350 bini profesyonel asker olup yunan ordusunun iki katından bile fazladır

Toplam hava gücü: 1,200 adet uçak, İHA, SİHA ve helikopter)
206 adet Savaş uçağı
2 bin 622 Muharebe tankı160 civarında savaş gemisi.

Jandarma, Sahil güvenlik botları ve yüzer savaş araçları bu sayıya dahil değildir.
18 yaşına ulaşmış her erkek Yunanistan’da 9 ay sürecek olan zorunlu askerliğini tamamlamak zorundadır. Her yıl Yunanistan’da ortalama 53 bin erkek askerlik yaşına ulaşıyor.

Ülkemizde ise her yıl 700 bin erkek askerlik yaşına ulaşıyor. 15-49 yaş aralığı olan askere alınabilirlik durumda olan erkek sayısı ise Yunanistan’da 2.5 milyondan biraz fazla iken ülkemizde neredeyse 18 milyondur. Ayrıca ihtiyaç halinde bu sayı 21 milyonu aşabilmektedir. Yani, olası bir aksiyon durumunda Yunan ordusundan neredeyse 10 kat büyük bir ordu onları beklemektedir.

Yunanistan

Helikopter, 227

Savaş uçağı 187 adet

Tank sayısı 1254

Dış borç, 82 milyonluk Türkiye’nin 452.400.000.000 11 milyonluk Yunanistan’ın 506.600.000.000 dolar

Tablo ortada! Bütün topladığınızda İstanbul’un yarısı bile değil. 11 milyon vatandaş Yunanlı değil. Yaklaşık bir milyonu Türkler ve diğer Müslümanlardan oluşuyor. 3 milyon civarında Makedonyalı bulunuyor ve bunların hiç biri Yunanistan'a aidiyet duygusuna sahip değil.

Takdiri siz okurlarımıza bırakıyoruz. Bir yanda İstanbul'un yarısı kadar olan bir ülke, diğer yandan NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip olan bir ülke...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal