Kaşıkçı'nın Nişanlısı: Suçlular Adalete Teslim Edilmeli!

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı, uluslararası topluluktan gazetecinin cesedinin bulunduğu yer hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmasını istedi.

03.11.2018-09:05 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-09:01) Kaşıkçı'nın Nişanlısı: Suçlular Adalete Teslim Edilmeli!

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı, uluslararası topluluktan gazetecinin cesedinin bulunduğu yer hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmasını istedi. Hatice Cengiz, Washington Post gazetesinde gazetecilere yönelik Uluslararası Suç Sona Erdirilmesi Günü haberinin yayınlanmasından yaklaşık bir ay sonra Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının ‘’acılı ve trajik bir tesadüf’’ olduğunu söyledi.
Cengiz, “Eğer dünyanın demokratları, vatandaşları arasında evrensel bir öfke yaratmış olan bu trajik eylemin faillerini adalet önüne getirmek için gerçek adımlar atmazsa hangi ahlaki otorite ile yaşayabiliyorlar?” dedi. Suudi vatandaşı ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, evlenmek için gerekli evrakları almak üzere 2 Ekim tarihinde İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra ortadan kayboldu. İstanbul Savcılığı'na göre, içeri girdikten sonra derhal boğuldu ve parçalandı. Cengiz, "Şimdi bir insanlık sınavından geçiyoruz. Ve bu sınav liderlik gerektiriyor. En büyük sorumluluk, hükümetlerin başkanlarına aittir." dedi. Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve diğerlerinin konuyu yönetme çabalarına dikkat çekti ve diğer liderlerin bu çabalara katılmaları çağrısında bulundu.

Cengiz şöyle devam etti: "Tüm Avrupa ülkelerinin ve Amerika Birleşik Devletleri liderlerinin bu sınavı geçmeye davet ediyorum. Adalet hizmete sunulmalı. Bu cinayeti emredenler en yüksek siyasi makamda bulunsalar bile yargılanmalılar. Cengiz sözlerinin ardından, “Hepimiz otoriter rejimlerin gazetecileri bir daha asla öldüremediğine dair net bir mesaj göndermeliyiz.” diye yazdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal