Karugi Masajı ile Yaşlanmayı Geciktirebilirsiniz

Yaşlanma başladığında cilt bir süre sonra elastikiyetini kaybetmeye ve sarkmaya başlar. Yaş almaya karşı koyamayabiliriz ancak cildimizin yaşlanmasını ve kırışıklıkların durdurulmasını sağlayabiliriz. Bunun içinde Karugi masajından yararlanabilirsiniz. Peki, Karugi masajı nedir? Karugi masajı ne işe yarar?

06.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-14:55) Karugi Masajı ile Yaşlanmayı Geciktirebilirsiniz

Özellikle kadınlar yaşlanmayı geciktirmek için çeşitli yöntemler araştırıyor. Bu yöntemlerden biri de masaj yapmaktır. Cildinize Karugi masajı yaparak, yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Sizin için Karugi masajı hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

CİLDİ 7 YIL GENÇLEŞTİREN MASAJ!

Yüzünüzde bulunan kaslar zaman geçtikçe zayıflamaya başlar. Ancak zayıflayan kaslara masaj yaparak eski haline döndürmek mümkün. Chiyo Hayashi tarafından geliştirilen Karugi masajı cildinizin olduğundan 7 yıl daha genç gözükmesini sağlayacak bir masaj türüdür.

CİLDİN SARKMASINI ENGELLİYOR

Bu masajın temel amacı ciltte oluşan sarkmaları engellemektir. Ancak tek faydası bu da değil. Cildinizdeki koyu halkalar ve renk eşitsizliklerini engellemek karugi masajı ile mümkün. Aynı zamanda cildinizin kaybettiği elastikiyeti geri kazandırarak ince kırışıklıklarınız dahil olmak üzere tüm kırışıklıklarınız açılmasını sağlayacaktır.

KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIYOR

Ayrıca Karugi masajı, kan dolaşımının hızlanmasını da sağlıyor. Özellikle göz altında bulunan koyu halkaların tedavisi edilmesinde bu masajın çok büyük bir faydası bulunmaktadır.

KARUGİ MASAJI NASIL YAPILIR?

Karugi masajı için öncelikle yapmanız gereken bir aynanın karşısına geçmek ve daha önce temizlediğiniz yüzünüze masaj yağı sürmek. Ardından Karugi masaj hareketlerini yüzünüze uygulamanız yeterli olacaktır.

Korugi masajını uygulamaya başlarken dirseklerinizi destek alabileceğiniz bir yere yaslayın ve yumruk yaptığınız ellerinizi yanaklarına hafif bir şekilde bastırarak 5 dakika boyunca bu şekilde bekleyin. Bu uygulamanın sonucunda kaslarınızın gevşediğini hissedeceksiniz. Ardından yumruk halindeki ellerinizi alın bölgenize yaslayın. Parmak kıvrımlarınız saç çizginize denk getirerek boynunuza doğru gerin ve hafifçe bastırın.

Ellerinizi birbirine kenetleyin ve başparmaklarınızı düz şekilde tutun. Daha sonra yanaklarınızı kulaklarınızın olduğu yöne doğru gererek boynunuza doğru indirin. Bu hareketi yüzünüzün her iki tarafına da 2 kez uygulayın.

Korugi masajının bir sonraki adımında ellerinizi yumruk yaparak eklemlerinizi kaşlarınızın üstüne denk getirin ve saç diplerinize doğru sürükletin, hafif yana kaydırarak aşağı doğru gerin. Bu sayede alın bölgenizin tamamına masaj uygulamış olacaksınız. Ellerinizi yumruk yaparak bu sefer kaşlarınızın üzerine koyun ve şakaklarınıza doğru hafifçe gerin.

Masajın devamında gıdı bölgenize ellerinizi götürün ve boynunuza doğru deriyi hafifçe itin. Bu hareketi 7-8 kez uygulamanız yeterli olacaktır. Korugi masajının son hareketi ise avucunuzu açarak parmaklarınızı alnınızdan köprücük kemiklerinize doğru nazik hareketlerle çekiştirmek. Korugi masajının etkisini göstermesi için her hafta en az 1 kez yapılması önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal