Mide Üşütmesine Etkili Yöntem: Akupresür Masajı!

Hemen her yaştan insanın mide üşütmesi rahatsızlığı ile karşı karşıya kalması mümkündür. İşte mide üşütmesine iyi gelen yöntemler…

10.02.2020-18:10 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-18:06)

Hemen her yaştan insanın mide üşütmesi rahatsızlığı ile karşı karşıya kalması mümkündür. Yetişkinlerde mide üşütmesi dışında başka bir rahatsızlık yoksa hasta kendiliğinden iyileşir. Bebekler ve yaşlılarda bağışıklık sistemi zayıf olduğu için istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle mide üşütmesi nasıl geçer noktasında bilinçli olmak, uzman hekim bilgisi ve önerisi dahilinde hareket etmek önemlidir. İşte mide üşütmesine iyi gelen yöntemler…

Mide üşütmesinin belirtileri;

- Sulu ishal

- Kas ve baş ağrısı

- Midede kramplar ve sancılar

- Karın ağrıları

- Hafif de olsa ateşlenme

- Mide bulantısı

- Kusma isteği

- Halsizlik


Enfeksiyonlar genel olarak kendini 1 ila 3 gün içerisinde etkisini göstermektedir. Bu belirtiler hafif veya şiddetli olabilmektedir. Semptomlar 2 ila 3 gün içerisinde geçebilmekte fakat bu durum 8 ila 10 güne kadarda uzayabilir. 

Aşağıdaki belirtilerde hekime başvurulmalıdır. İşte o belirtiler;

- Aşırı susuz kalma

- Baş dönmesi

- Dışkıda kan

- Yüksek derece ateş

- Kan kusma

- Sürekli kusma

NE İYİ GELİR?

Vücut ateş, terleme, kusma ve ishal gibi nedenlerden dolayı aşırı derece de sıvı kaybeder. Böyle durumlarda bol bol su tüketilmelidir. Sıvı yiyecekler tüketilerek sıvı dengesi korunmalıdır. Ayrıca sıvı tüketimi bağırsakları harekete geçireceği için boşaltımı hızlandıracaktır.

Mide üşütmesine iyi gelecek besinler; nane çayı, zencefil çayı, su, süt, soda, et suyu çorbaları, pirinç lapası ve patates haşlaması, bal, mor soğan, keten tohumu ve yoğurt.


Virüslere karşı vücut direnci önemlidir. Vücudun yorgun olmaması için bol bol dinlenmeye çalışın. Gün içerisinde vücudun ihtiyacı kadar uyuyun. Dinlenmeyi oturarak değil yatarak yapın.

Hasta kişi iyileşene dek alkol, kafein ve nikotin tarzı zararlı maddelerden uzak durmalıdır. Ayrıca baharatlı ve aşırı yağlı yiyecekler yememelidir.

Akupresür masajı mide üşütmenize karşı etkilidir. Mide bulantılarına karşı uzmanlar bu yöntemi öneriyor. Sağ avucunuzu açın. Sol başparmağınız ile sağ avucunuzun tam ortasına baskı uygulayarak masaj yapın. Daha sonra diğer eliniz için aynısını deneyin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal