Tatlılarda Kullanabileceğiniz Mascarpone Peynir Yapımı

Birçok tatlıda özellikle kullanılan peynirlerin olduğunu biliyorsunuzdur. Bu peynirler krema kıvamında oldukça lezzetli olurlar. Peki daha önce evde Mascarpone peynir yapmış mıydınız? Tatlılarınızda kullanabileceğiniz Mascarpone peyniri tarifi...

06.07.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-14:57) Tatlılarda Kullanabileceğiniz Mascarpone Peynir Yapımı

Pasta, kek ve daha birçok lezzetli tatlılarınızda kullanabileceğiniz sadece 10 dakikadan daha az sürede ocakta kısık ateşte, sonrasında temiz tülbent üzerinde süzgeçe alıp buzdolabında bir gün bekleterek kullanıma hazır hale bu peyniri tüm tatlı alternatiflerinizde kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 kutu krema, 600 ml
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu

Mascarpone Peyniri Hazırlanışı:

İlk olarak kremayı sos tenceresine alın, kısık ateşte 80 derece sıcaklığa gelene kadar ısıtın. Kaynatmamaya dikkat edin. 3 dakika aynı ısıda kalması gerekir. Ardından limon suyunu ekleyerek 3 dakika daha çok kısık ateşte 80 dereceyi geçmeyecek gibi ocakta bekletin. Birkaç kat temiz tülbenti tel süzgeçe yerleştirip kremayı üzerine akıtın. Sonra üzerine bir streç film ile kaplayarak buzdolabında bir gece bekletin. Süzülen peyniri tülbentin üzerinden sıyırarak temiz cam bir kaba alın. Kapağı kapalı olarak 2-3 gün buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal